default-image

Global Game Jam στο Ρέθυμνο: Θα φτιάξουν παιχνίδια από το μηδέν

Κρήτη
Global Game Jam στο Ρέθυμνο: Θα φτιάξουν παιχνίδια από το μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σπάσουν και φέτος το ρεκόρ Guinness δημιουργώντας παιχνίδια, ηλεκτρονικά και επιτραπέζια από το μηδέν... θα προσπαθήσουν οι ανά τον κόσμο συμμετέχοντας του Global Game Jam. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός δημιουργίας παιχνιδιών, το οποίο πραγματοποιείται τις ίδιες ημερομηνίες και την ίδια ώρα (τοπική) σε όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση το 2016 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, που είναι 48 ώρες, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες έως 4 άτομα, και καλούνται να φτιάξουν από το μηδέν ένα video game ή ένα board game (επιτραπέζιο) πάνω σε συγκεκριμένη θεματική, η οποία τους ανακοινώνεται κατά την έναρξη και είναι κοινή για όλες τις χώρες.

Κατά τη λήξη της διοργάνωσης, όλα τα παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί παραδίδονται στους διοργανωτές και αναρτώνται στην κεντρική σελίδα του Global Game Jam.

Η διοργάνωση αυτή έχει αφενός δημιουργικό χαρακτήρα και αφετέρου εκπαιδευτικό, αφού όλα τα παιχνίδια είναι open source, επομένως διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να τα μελετήσουν και να τα παίξουν. Η συμμετοχή στο Global Game Jam είναι δωρεάν, αφορά σε όλους και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Φιλοσοφία του Global Game Jam είναι η Καινοτομία, ο Πειραματισμός και η Συνεργασία, και θεωρείται διεθνώς ως ιδανική εκδήλωση για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του game design & development.

Η Ελλάδα από το 2013 συμμετέχει στο παγκόσμιο γεγονός, από την Αθήνα με το Global Game Jam Athens, το οποίο συνδιοργανώνουν η μη κερδοσκοπική εταιρεία GIFTED και το The Cube coworking space in Athens, ισχυροποιώντας όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του game development, αφού προσφέρει τη δυνατότητα στους developers να παρουσιάσουν το παιχνίδι που θα δημιουργήσουν σε παγκόσμιο κοινό.

Για πρώτη φορά στην Κρήτη - Στο ΤΕΙ Ρεθύμνου

Το 2016 θα διοργανωθεί για πρώτη φορά και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο με την περιγραφή Global Game Jam Rethymno. Το jam θα διοργανωθεί στο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί το event αφιλοκερδώς. Το Global Game Jam απευθύνεται σε όποιον αγαπάει τα παιχνίδια, ηλεκτρονικά ή επιτραπέζια, και θέλει να πειραματιστεί, να σκεφτεί και να δημιουργήσει. Επιπλέον μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο Global Game Jam ως εθελοντής της διοργάνωσης, ένας ρόλος ιδιαίτερα σημαντικός για τη διεξαγωγή της.

Η συμμετοχή στο Global Game Jam είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στα παρακάτω links: www.ggjrethymno.weebly.com / http://globalgamejam.org/2016/jam-sites/global-game-jam-rethymno

http://goo.gl/forms/Qd1LXXqeyx, FB: www.facebook.com/ggjrethymno/, Tweeter: @GGJRETHYMNO.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News