default-image

Επεισόδια στο Ταε Κβον Ντο με προσαγωγές μεταναστών

Ελλάδα
Επεισόδια στο Ταε Κβον Ντο με προσαγωγές μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση εκδηλώθηκε το πρωί στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, όπου από σήμερα Σάββατο (12/12) φιλοξενούνται πλέον όλοι οι μετανάστες καθώς μεταφέρθηκαν εκεί και όσοι βρίσκονταν έως τώρα στο Ελληνικό.

Εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρέμβουν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 110 προσαγωγές.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν Μαροκινοί μετανάστες, που είχαν καταναλώσει αλκοόλ, άρχισαν να τσακώνονται.

Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες μπήκαν στο γήπεδο, προχώρησαν στο διαχωρισμό των μεταναστών ανά εθνικότητες, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβουν με άλλο τρόπο καθώς τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο Mega ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, μια ομάδα Μαροκινών επιχείρησε να πουλήσει προστασία σε άλλους μετανάστες. «Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά - Ιρανός ο ένας, Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως "είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε". Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάτος.

Το προηγούμενο βράδυ ένας μετανάστης απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει καθώς νόμιζε ότι του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και το εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έβγαλε ένα ξυραφάκι και απείλησε να κόψει τις φλέβες του αν δεν του επέστρεφαν τα πράγματά του. Και πάλι επενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ, που ακινητοποίησαν το μετανάστη, ο οποίος όταν ηρέμησε συνειδητοποίησε ότι είχε στην κατοχή του τα πράγματα που νόμιζε ότι του είχαν κλέψει.

Συλλήψεις και απελάσεις προαναγγέλλει ο Μουζάλας

Άμεση λύση στα αυξανόμενα περιστατικά βίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Mega. Παραδέχθηκε πως μεταξύ των ανθρώπων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά εγκληματικά στοιχεία.

«Αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχή περιστατικά και τα γεγονότα. Υπάρχουν προφανώς ανάμεσά τους κάποιοι οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίζει την τεράστια μάζα των ανθρώπων των ταλαιπωρημένων κι εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Σήμερα αρχίζουν συλλήψεις και διοικητικές απελάσεις για αυτούς τους ανθρώπους». Τόνισε ακόμη πως δε θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι συλληφθούν, λέγοντας συγκεκριμένα πως «θα εφαρμοστούν οι νόμοι όπως για οποιονδήποτε άλλο εγκληματία είτε είναι Έλληνας, είτε Μαροκινός, είτε Γάλλος».

Στο Παλαιό Φάληρο ο Νίκος Τόσκας

Επίσκεψη στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ», δήλωσε ο υπουργός.

«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας. «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά. Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή του ίδιου και του κ. Μουζάλα προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κ. Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια, λοιπόν, αφορούσε το θέμα των επιστροφών. Δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν», κατέληξε ο κ. Τόσκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News