default-image

Τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων διασωστών

Κρήτη
Τίμησαν τη μνήμη των αδικοχαμένων διασωστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έπεσαν στο καθήκον ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, αφήνοντας πίσω τους σημαντική προσφορά και παρακαταθήκη, έργο και αξίες οι οποίες θα παραμείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο αλλά και στο μυαλό των εργαζομένων και διασωστών του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Εις μνήμη του Δημήτρη Βουρβαχάκη και Εύαγγελου Κελαράκη, πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα "Ζίννια" στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου πολίτες εκπαιδεύτηκαν στο πώς να σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Ημέρα μνήμης εφάμιλλη των αξιών τους

Για τρίτη χρονιά φέτος το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ της 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης" διοργάνωσε τα "Ζίννια 2015", αφιερωμένα στη μνήμη του Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη.

Μια ημερίδα που συνδυάζει την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό και την προσφορά αλλά και… σκέψεις που τρέχουν σε φίλους που λείπουν αλλά συνεχίζουν να είναι, όπως λένε, δίπλα τους.

Θέμα της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ήταν η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, δίνοντας μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο και στην εξέλιξη του ΕΚΑΒ στα 30 χρόνια λειτουργίας του, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης υπήρξε κάλεσμα στους πολίτες ώστε να γίνουν δότες μυελού των οστών.

«Δημήτρη και Βαγγέλη, δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ», λένε διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Μνημόσυνο στην εκκλησία του ΠΑΓΝΗ

Με μεγάλη συγκίνηση συγγενείς και συνάδελφοι των αδικοχαμέων διασωστών βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του ΠΑΓΝΗ.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News