default-image

Σπουδαία διάκριση για την εταιρεία Cretan Olive Mill

Κρήτη
Σπουδαία διάκριση για την εταιρεία Cretan Olive Mill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο εμπορίας ελαιολάδου, η Cretan Olive Mill, του γνωστού Ηρακλειώτη ελαιουργού, εμπόρου και εμφιαλωτή ελαιολάδου Μιχάλη Αλμπαντάκη, διακρίθηκε στα βραβεία "Greek exports awards 2015" λαμβάνοντας το "bronze award" σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 11 Δεκεμβρίου.

Η Cretan Olive Mill είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1966 στα Καλέσα, από τα αδέλφια Αλμπαντάκη, με παραδοσιακούς μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια. Αρχικά παραγωγοί της περιοχής και μετέπειτα και της ευρύτερης περιοχής του Μαλεβιζίου τους εμπιστεύονταν τον κόπο τους, κάτι που τους έκανε γρήγορα να καταξιωθούν στο χώρο και να αποκτήσουν καλή φήμη. Το 1978 το ελαιουργείο μετεγκαταστάθηκε και εφοδιάστηκε με νέο εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας της εποχής του. Με το πέρασμα των χρόνων, η οικογένεια προχώρησε το 2006 στην κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου, που αποτελεί πραγματικό στολίδι για τον τόπο, το οποίο υπερκάλυπτε τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα υψηλά κριτήρια ποιότητας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου.

O κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης

Ο συνδυασμός της παράδοσης και της καινοτομίας αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Cretan Olive Mill. Στηριζόμενοι στα πολύτιμα διδάγματα της εμπειρίας τους, διαχειρίζονται τον καρπό της ελιάς με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Περιγράφοντας το προφίλ της επιχείρησης, οι υπεύθυνοι της Cretan Olive Mill αναφέρουν ότι «στον πυρήνα του modus operandi μας βρίσκεται η έννοια της συνεργασίας, του κοινού στόχου με τους παραγωγούς και η αποτελεσματικότητα που αποδίδει ένα προϊόν για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Το λάδι που παράγουμε είναι αυτό που τρώμε στα σπίτια μας, το προσφέρουμε πρώτα στα παιδιά μας και κατόπιν στον καταναλωτή. Αντιμετωπίζουμε την ελιά, τον καρπό και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή της με επίγνωση της σημαντικότητάς τους, αντιλαμβανόμαστε το ιστορικό βάρος μια καλλιέργειας με παρελθόν χιλιετιών και προσλαμβάνουμε τη σημαντική αυτή κληρονομιά με αποστολή να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζουμε την αειφορία με την πραγματική μέριμνα για το περιβάλλον και την αξιοποίηση των πόρων του παρόντος με την παρακαταθήκη μας για το μέλλον».

Από το 2009 η Cretan Olive Mill έχει παρουσιάσει εμπορικά brands στην αγορά ("Αγρελιά", "Κρητικοί Ελαιώνες" κ.ά.) τα οποία έχουν βραβευτεί για την ποιότητα και τα γευσιγνωστικά τους χαρακτηριστικά σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Η αναγνώριση και οι διακρίσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της εμπορικής παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι επίγονοι των αδελφών Αλμπαντάκη συνεχίζουν το έργο των ιδρυτών και πατώντας γερά στην παράδοση δίνουν δυναμική πνοή στην επιχείρηση με όπλο την επιστημονική κατάρτιση και την αγάπη τους για τη δουλειά τους.

Στις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας

Παρόλο που η Cretan Olive Mill παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί και μία από τις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρα. Απόδειξη αυτού είναι και η απονομή του βραβείου στα "Greek exports awards 2015".

Την εκδήλωση απονομής των βραβείων "Greek exports awards 2015", τα οποία δόθηκαν για άλλη μια χρονιά - 4η κατά σειρά - σε ανθρώπους, ιδέες και συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διοργάνωσε η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την εκδοτική συνεδριακή εταιρεία Ethos Media S.A.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν η δυνατότητα που δίνεται στο μεγάλη νικητή της βραδιάς να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας forum, που διεξάγει σύνδεσμος γερμανικών εισαγωγέων και θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Γερμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News