default-image

Σε τέσσερις χώρες και πάλι το Ευρωμπάσκετ

Μπάσκετ
Σε τέσσερις χώρες και πάλι το Ευρωμπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τέσσερις χώρες  θα πραγματοποιηθεί το Ευρωμπάσκετ του 2017 και συγκεκριμένα σε Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ρουμανία, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Για μία ακόμη φορά, μετά το Ευρωμπάσκετ του 2001 και το Μουντομπάσκετ του 2010, η Τουρκία θα φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση. Όπως αποφασίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή της FIBA στο Μόναχο, το Ευρωμπάσκετ του 2017 θα ακολουθήσει το πετυχημένο μοντέλο συνδιοργάνωσης του 2015.

Αυτή τη φορά οι τέσσερις όμιλοι θα φιλοξενηθούν σε Τουρκία, Φινλανδία, Ισραήλ και Ρουμανία, με την τελική φάση (από τους «16» μέχρι και τον τελικό) να φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη. Η φάση των ομίλων της Τουρκίας θα γίνει στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, ενώ η τελική φάση στο «Σινάν Ερντέμ». Από τις χώρες που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα δεν επελέγη μόνο η Πολωνία, που είχε φιλοξενήσει ολόκληρη τη διοργάνωση μόλις το 2009.

Η Τουρκία θα είναι οικοδέσποινα για τρίτη φορά, μιας και πριν το 2001 είχε τον ίδιο ρόλο το 1959. Η Φινλανδία φιλοξενεί Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά και 50 χρόνια μετά την πρώτη, ενώ Ισραήλ και Ρουμανία για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται πως φέτος το Ευρωμπάσκετ έγινε σε Γαλλία (Μονπελιέ), Γερμανία (Βερολίνο), Λετονία (Ρίγα) και Κροατία (Ζάγκρεμπ), με τη Λιλ να φιλοξενεί την τελική φάση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News