default-image

Με… πάρτι στο ΤΟΡ-16 ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Με… πάρτι στο ΤΟΡ-16 ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε πανηγυρικά στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας, αφού διέλυσε 82-51 τη Ζιέλονα Γκόρα. Οι «πράσινοι» θα πάνε την άλλη εβδομάδα στο Κάουνας όπου και θα παίξουν για το πλασάρισμά τους.

Με νίκη θα είναι τρίτοι ενώ με ήττα τέταρτοι. Το δεύτερο σενάριο σημαίνει αυτομάτως και ελληνικό «εμφύλιο» με τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Top-16, αλλά και νέες συναντήσεις με την Μπαρτσελόνα.

Ως προς την επίθεση, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Ας είναι καλά η εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Καλάθης ο οποίος και σκόραρε και δημιουργούσε με την ίδια συνέπεια. Η αβελτηρία στην άμυνα όμως, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν επέτρεψε στους πράσινους να ξεφύγουν νωρίς (18-14, 18-19, 24-22).

Οταν όμως η άμυνα έγινε σαφώς πιο αποφασιστική (κυρίως στην περιφέρεια γιατί από εκεί απειλούσε η Ζιελόνα) όλα έγιναν σαφώς πιο απλά. Στο 13' η διαφορά άνοιξε για πρώτη φορά στους 10 (35-25) ενώ λίγο αργότερα έφτασε και τους 15 (45-30) με τον Καλάθη να βρίσκει συμπαραστάτη στα πρόσωπα του Γκιστ, του Κούζμιτς και του πάντα δημιουργικού Διαμαντίδη. Η επιθετική συγκομιδή των 47 πόντων (47-33) τα λέει όλα για τον Παναθηναϊκό του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα λόγο να κατεβάσουν ταχύτητα. Συνέχιζαν να πιέζουν με την ίδια αποτελεσματικότητα προκαλώντας πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Ο Καλάθης ανέλαβε και πάλι να ενορχηστρώσει τα πράγματα στην επίθεση όπου βέβαια όλα πια ήταν πιο απλά με τη διαφορά να ανεβαίνει ακόμα και στους 24 πόντους γεγονός που έριξε πρόωρα τους τίτλους τέλους στο ματς.

Οι Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης πήραν στη συνέχεια χρόνο χωρίς αυτό να επηρεάσει τη συνοχή του Παναθηναϊκού ο οποίος έφτασε και πάνω από τους 30 πόντους το χάντικαπ κόντρα σε μια Ζιελόνα που είχε παρατήσει κάθε προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-33, 67-44, 82-51

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 6, Φελντέιν 8 (1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 14 (1), Καλάθης 18 (3), Παπαγιάννης 1, Κούζμιτς 8.

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Φιλιπόφσκι): Μποστ 5, Ρέινολντς 8 (2), Σέβτσικ 6, Πόνιτκα 2, Γκρουζέτσκι, Χριτσάνιουκ 5. Ζαμοΐσκι 3 (1), Μπορόβνιακ 3, Κόσζαρεκ 8 (1)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News