default-image

Παραγωγή ρεύματος από τα κύματα… στο λιμάνι του Ηρακλείου

Κρήτη
Παραγωγή ρεύματος από τα κύματα… στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια πατέντα για την παραγωγή ενέργειας από τα κύματα, από γερμανική εταιρεία που έλαβε τη χρηματοδοτική βούλα από τη γερμανική κυβέρνηση, εγκαθίσταται για πρώτη φορά στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το υπουργείο και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr.

Η παγκόσμια αυτή πατέντα βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου και πολύ σύντομα θα προχωρήσει στις αναγκαίες μετρήσεις για διάστημα ενός έτους.

Πρόκειται για μία καινοτόμο τεχνολογία και παγκόσμια πρωτιά του Ηρακλείου, όπου θα εφαρμοστεί το πειραματικό μοντέλο παραγωγής ρεύματος από τα κύματα, το οποίο σε βάθος χρόνου θα αποδώσει τεράστια οφέλη στις κοινωνίες, όχι μόνο της πόλης, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και η γερμανική εταιρεία κατέθεσαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα "HORIZON 2020" που υποστηρίζει την Έρευνα και την Καινοτομία με στόχο τη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε η πιλοτική αυτή εφαρμογή να λειτουργήσει σε πλήρη μορφή στον προσήνεμο μόλο του Ηρακλείου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό από τη Γερμανία το οποίο θα επεξεργάζεται τα στοιχεία, ενώ για την καινοτόμο αυτή τεχνολογία θα υπάρξουν ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους σπουδαστές που θα επισκέπτονται τον επίμαχο χώρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γ. Μπρας δίπλα στην πατέντα...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_f4l8n0xz/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News