Ειδήσεις

Παρέμβαση Συντυχάκη για τους απολυμένους της ανακύκλωσης

Την άμεση επαναπρόσληψη των 42 εργαζομένων του Εργοστασίου Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο από την εταιρεία Waste Solutions ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος.

Η Waste Solutions είναι η νέα εργολαβική εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται το Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Ο Μανώλης Συντυχάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην προκλητική στάση της εργοδοσίας, η οποία, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί πως θα προσλάμβανε τους παλιούς εργαζόμενους, προχώρησε σε απολύσεις για να τους αντικαταστήσει με νέο προσωπικό με χαμηλότερους μισθούς, με αυξημένο ωράριο και χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά. Υπενθύμισε ακόμη ότι στις δύο τριμερείς συναντήσεις που έγιναν η εργοδοσία έγινε επιθετικότερη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι απολύσεις θα προχωρήσουν.

Όπως είπε, την ίδια στιγμή η εταιρεία καταγράφει κέρδη για το 2013 και 2014 και επεκτείνει τις δουλειές της και ζήτησε από την κυβέρνηση μέτρα για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην ουσία, σύμφωνα με το βουλευτή, «άναψε "πράσινο φως" στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία», αφού ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από τη σύγκληση μιας νέας τριμερούς, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι αυτές οι συναντήσεις δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Όπως είπε, τα εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο δε φτάνουν μέχρι την ανάκληση απολύσεων και «ισχυρίστηκε ψευδώς», κατά το βουλευτή, «ότι το βάρος των προσπαθειών της κυβέρνησης είναι υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων».

Στη δευτερολογία του ο Μανώλης Συντυχάκης υπενθύμισε την επέμβαση των ΜΑΤ για λογαριασμό της εργοδοσίας στα Ιωάννινα ενάντια στους εργαζόμενους της "Γενικής Ανακύκλωσης" και αναρωτήθηκε γιατί να γίνει τρίτη τριμερής αφού και στις δύο προηγούμενες δεν υπήρξε καμία δέσμευση από την πλευρά της εργοδοσίας.

«Γιατί να γίνει τρίτη τριμερής; Για να έρθει ο εργοδότης επιθετικότερος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Σχόλια