Ειδήσεις

Κάλεσμα για εξεύρεση λύσης για εργαζόμενους στην ανακύκλωση

Κάλεσμα για συνάντηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει το εργοστάσιο ανακύκλωσης και εκπροσώπους των εργαζομένων που συνεχίζουν να παραμένουν απολυμένοι, έξω από το εργοστάσιο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα τους, απευθύνει η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «θράσος του εργοδότη», ο οποίος, όπως λέει, έχει μέχρι στιγμής μηδενίσει όλες τις αποφάσεις στήριξης θεσμών και φορέων προς τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αντί η εταιρεία να δεχτεί την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων σταδιακά και με προτεραιότητα τους παλιούς εργαζόμενους, δεν εμφανίστηκε, αλλά έστειλε την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Η Σωματειακή Επιτροπή της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κάνει ακόμη λόγο για ευθύνη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και των Δήμων που «επιτρέπουν μία εταιρεία να κάνει κουμάντο όλη την τοπική διοίκηση της Κρήτης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στα Λιοντάρια συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με τις εργασιακές συνθήκες που ίσχυαν πριν απολυθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Για 41η ημέρα οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση παραμένουν έξω από τις πύλες του εργοστασίου παραμερίζοντας τις όποιες δυσκολίες, διεκδικώντας μια ζωή όπου δε θα βρίσκεται πίσω από την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Η εταιρεία Waste Solution με τις πλάτες της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αρνείται να παραβρεθεί σε συνάντηση διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί λύση.

Είναι απορίας άξιον ποιανού τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετούνται; Πού βρίσκει το θράσος ο συγκεκριμένος εργοδότης και μηδενίζει τις τόσες αποφάσεις στήριξης σε αυτόν τον αγώνα, από θεσμούς και φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν το λαό του Ηρακλείου, από δεκάδες σωματεία, ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, των Δημοτικών Συμβουλίων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Αρνήθηκε ακόμα και την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων σταδιακά και με προτεραιότητα τους παλιούς εργαζόμενους. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε, αλλά έστειλε στη θέση του την αστυνομία για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

* Έχει ευθύνη η ΕΕΑΑ και οι Δήμοι που επιτρέπουν μία εταιρεία να κάνει κουμάντο όλη την τοπική διοίκηση της Κρήτης. Ειδικά όταν η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με έξοδα των δημοτών, τη στιγμή που ο Δήμος Ηρακλείου χρεώνεται καθημερινά με υπέρογκο ποσό για τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια που πετιούνται στη χωματερή και μάλιστα όταν τα δημοτικά τέλη αυξάνονται, όταν μέσα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα πιάσουν δουλειά οι παλιοί, έμπειροι εργαζόμενοι, μπορούν να κάνουν το εργοστάσιο να παράγει.

Επιμένουμε στο κάλεσμά μας για συνάντηση με την εταιρεία Waste Solutions, την ΕΕΑA, τον Δήμο Ηρακλείου και εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να υλοποιήσουν οι φορείς τις αποφάσεις που έχουν πάρει.

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου».

Σχόλια