default-image

Υπογράφηκε σύμβαση για την άρδευση του Τεμένους

Κρήτη
Υπογράφηκε σύμβαση για την άρδευση του Τεμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σύμβαση για το έργο κατασκευής των δικτύων διανομής της δεξαμενής Δ3 του αρδευτικού έργου Τεμένους, αρχικού προϋπολογισμού 615.000 €, έργο που αναμένεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα άρδευσης σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές του Ηρακλείου, υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Με το έργο προβλέπεται να κατασκευαστούν ολοκληρωμένα τμήματα του δικτύου διανομής, που αφορούν αγωγούς μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων με τα ανάλογα κολεκτέρ, που θα ξεκινούν από την υφιστάμενη Δεξαμενή Δ3, θα διανέμουν ανακυκλωμένο νερό σε μια μεγάλη αγροτική έκταση, ενώ θα έχουν αυτοτελή λειτουργία.

Πρόκειται για την τρίτη ουσιαστικά παρέμβαση της δημοτικής Αρχής στην περιοχή, η οποία και ολοκληρώνει το μεγάλο αρδευτικό έργο του Τεμένους.

Δίνεται έτσι - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου - οριστική λύση σε ένα βασικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου, ικανοποιείται ένα πολύχρονο αίτημα κατοίκων και φορέων, ενώ ενισχύεται ουσιαστικά ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγή, με πολλά, προφανή και πολύπλευρα οφέλη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News