default-image

Ερώτηση Κεγκέρογλου για τη βίζα των Ρώσων τουριστών

Κρήτη
Ερώτηση Κεγκέρογλου για τη βίζα των Ρώσων τουριστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Εξωτερικών, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άρση των περιορισμών στην έκδοση τουριστικής βίζας από Ρωσία.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, έχει αυξηθεί πάρα πολύ το ενδιαφέρον των Ρώσων για την τουριστική αγορά της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης.

Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν το νησί εκατοντάδες τουριστικοί επιχειρηματίες για επαφές με τους αντίστοιχους επιχειρηματίες της Κρήτης.

Από τη συζήτηση για τις προοπτικές και τα προβλήματα, αυτό που εντοπίστηκε ως σημαντικότερο είναι ο περιορισμός στην έκδοση τουριστικής βίζας 60 με 70 τοις εκατό (%) από την πρεσβεία της Μόσχας και τα προξενεία.

Επειδή το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους πολίτες που θα επιλέξουν ως τουριστικό προορισμό την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα και δε θα μπορούν να λάβουν τουριστική βίζα

Ερωτάστε κ. υπουργοί:

Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποκατασταθεί ο ρυθμός έκδοσης τουριστικής βίζας για Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News