Ειδήσεις

Ανθρωπόμορφο τέρας δηλητηριάζει δεκάδες γατάκια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, τα κρούσματα μαζικής εξόντωσης αδέσποτων ζώων. Μετά την προχθεσινή δηλητηρίαση πέντε σκύλων στην κεντρική πλατεία των Αρχανών, χθες δεκάδες γάτες ξεψύχησαν στη Χερσόνησο, έχοντας νωρίτερα φάει δηλητηριασμένα ψάρια.

Τα όσα μετέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο κ. Ηλίας Αμπατζής, μόνιμος κάτοικος του Λιμένα Χερσονήσου, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των τελευταίων στιγμών περισσότερων από δέκα γατιών, τα οποία πέθαναν μαρτυρικά μπροστά του, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να κάνει τίποτα για να τα σώσει, συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή, στο Λιμένα Χερσονήσου υπάρχουν περισσότερες από 60 γάτες, οι οποίες συχνάζουν σε αλάνα της περιοχής και δέχονται καθημερινά τη φροντίδα των ντόπιων.

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι περισσότερες από αυτές έχουν χαθεί από προσώπου γης», μας λέει ο κ. Αμπατζής, ο οποίος προσθέτει: «Την περασμένη Τρίτη βρήκαμε νεκρές κάποιες από αυτές. Χθες το πρωί, ωστόσο, έπαθα το μεγάλο σοκ, όταν είδα με τα μάτια μου 13 με 15 γατάκια να ψυχορραγούν μπροστά μου. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν όλα ξεψυχήσει».

Η υπόθεση, η οποία έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Χερσονήσου, διερευνάται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας ειδοποιήθηκαν κι έσπευσαν χθες στο σημείο. Το φρικιαστικό σκηνικό λύγισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι - σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή - ανέφεραν ότι δεν έχουν αντικρίσει ξανά παρόμοιο θέαμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή εκατοντάδες παστές σαρδέλες. «Κάποια από τα ψάρια ήταν άθικτα, ωστόσο, πολλά από αυτά ήταν μισοφαγωμένα», μας είπε με νόημα ο κ. Αμπατζής, ο οποίος έκανε λόγο για «κανονική γενοκτονία».

«Ανάμεσα στα νεκρά γατάκια, υπήρχαν πάρα πολλά τα οποία διάφοροι κάτοικοι της περιοχής τα φροντίζαμε, πολλά χρόνια τώρα. Δεν είχαν βλάψει ποτέ κανέναν και δεν μπορώ να καταλάβω ποιον και γιατί ενόχλησαν κι αποφάσισε να τα σκοτώσει», μας είπε ο κ. Αμπατζής, ο οποίος τόνισε, μάλιστα, ότι από τις σαρδέλες δηλητηριάστηκαν και δύο σκύλοι, οι οποίοι ευτυχώς σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη παροχή των πρώτων βοηθειών από τους ιδιοκτήτες τους.

Υπογραμμίζεται σ' αυτό το σημείο ότι τόσο οι νεκρές γάτες, όσο και οι δηλητηριασμένες σαρδέλες μεταφέρθηκαν - συνοδεία αστυνομικού - σε τοξικολογικό εργαστήριο στο Ηράκλειο, προκειμένου να γίνει δειγματοληψία και να διαπιστωθεί ποια είναι η ουσία που σκόρπισε το θάνατο σε δεκάδες τετράποδα.

Εξάλλου, στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου έχει ήδη κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια