default-image

Διαγκωνισμός για 4 εκατομμύρια Ρώσους

Περίεργα
Διαγκωνισμός για 4 εκατομμύρια Ρώσους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάρρευση των ρωσοτουρκικών σχέσεων πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα για την προσέλκυση στη χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερων Ρώσων τουριστών. Οι Ρώσοι θεωρούνται "καλοί" τουρίστες για την Κρήτη, υπό την έννοια ότι ξοδεύουν πολλά στην τοπική αγορά.

Μέσα στο 2015 οι Ρώσοι που ταξίδεψαν στην Τουρκία ήταν περίπου 4.000.000 και "άφησαν" στη γείτονα πλέον των 4 δισ. ευρώ (έκαστος κατά μέσο όρο 1.088 ευρώ). Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, η Ρωσία απαγόρευσε με διάταγμα τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων στην Τουρκία.

Έτσι, 4.000.000 Ρώσοι αναζητούν προορισμό για το 2016, μεταξύ των τοπικών θέρετρων και των χωρών της Μεσογείου. Πρόκειται πραγματικά για μια χρυσή ευκαιρία, την οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη σπεύσει να εκμεταλλευτούν τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού.

Ωστόσο, όπως ορθά έχει επισημάνει πρώτος ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, για να διευκολυνθεί η έλευση των Ρώσων επισκεπτών, πρέπει να διευκολυνθεί και η έκδοση βίζας. Ο ευρωβουλευτής προτείνει να υπάρξει άμεσα οργάνωση πολλαπλών visa centers που, με χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία, θα προσφέρουν τις νέες βίζες ακόμα και μέσα σε μία μέρα.

Ήδη Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ουγγαρία έσπευσαν να ανοίξουν πολλά κέντρα έκδοσης βίζας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Με το βλέμμα στραμμένο στο πολύτιμο συνάλλαγμα, προμοτάρουν ηλεκτρονική έκδοση βίζας εντός 2-3 ημερών. Μήπως είναι η σειρά μας;

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News