default-image

Σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ επί της Ντόρτμουντ

Ποδόσφαιρο
Σπουδαίο διπλό του ΠΑΟΚ επί της Ντόρτμουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη αποχαιρέτισε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ καθώς επικράτησε με 0-1 της Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" για την 6η αγωνιστική του Europa League.

Μπορεί ο Δικέφαλος να έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όμως οι παίκτες της έπαιξαν με πάθος στη Γερμανία και έφτασαν σε μία ιστορική νίκη με σκόρερ των Μακ στο 33ο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ είχε τρία δοκάρια, όμως γκολ δεν κατάφερε να πετύχει με τον Γλύκο να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και να αγωνίζεται με αυτοθυσία στο τέλος όντας τραυματίας.

Αναμενόμενη ήταν η εικόνα του ματς στο ξεκίνημά του. Ο ΠΑΟΚ άφησε ελεύθερο το πεδίο στην Ντόρτμουντ, που έκανε το παιχνίδι της, και οχυρώθηκε γύρω απ' την περιοχή του Γλύκου. Η αλήθεια είναι πως το πλάνο του Ιγκόρ Τούντορ απέδωσε καρπούς, καθώς παρά την συντριπτική κατοχή των Βεστφαλών (82-18%) το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια δύσκολη στιγμή για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Με τους παίκτες του Τούχελ να τα δίνουν όλα αλλά να καταφέρνουν να βγάλουν μόλις μια «καθαρή» ευκαιρία, ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε -και δικαιολογημένα- να ξεθαρρεύει. Στην πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη εστία του ακυρώθηκε σωστά γκολ του εκτεθειμένου Τζαβέλλα (26'), όμως στην δεύτερη, κι ενώ συνέχιζε να αμύνεται άψογα, δεν χαρίστηκε. Ο Μακ «ξεγλίστρησε» απ' την προσοχή του Σούμποτιτς «άδειασε» τον Βαϊντενφέλερ και άνοιξε το σκορ (34'). Από εκεί και πέρα όλα πήγαν ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, που στάθηκαν τυχεροί στην… εκπνοή όταν ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι με κοντινή προβολή το δοκάρι (42').

Με την ίδια προσέγγιση, αλλά σαφώς πιο ουσιαστική παρουσιάστηκε η Ντόρτμουντ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Οι Γερμανοί έδειξαν πιο απελευθερωμένοι χάρη στον Μχιταριάν, όμως έπεσαν πάνω στο «τείχος» του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ αν και μπήκε φανερά αγχωμένος στην επανάληψη μπόρεσε, βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, να «παγώσει» τον ρυθμό και σταδιακά να ξεκουράσει κάπως την ανασταλτική του γραμμή. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Θεσσαλονικείς τελείως ακίνδυνους επιθετικά, όμως άνετους στην άμυνα, καθώς οι Βεστφαλοί έμοιαζαν εκνευρισμένοι από τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες.

Με τον Γλύκο να είναι για ώρα απλός παρατηρητής του ματς, η ομάδα του Τούχελ τα έβαλε για τρίτη φορά με την τύχη της, αφού η κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 76ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας. Τα λεπτά κυλούσαν και η Ντόρτμουντ τα έπαιξε όλα για όλα, ανεβάζοντας τις γραμμές της στα ύψη. Την ίδια ώρα ο Ροντρίγκες ροκάνιζε τον χρόνο πιέζοντας ιδανικά τις πρώτες πάσες κι έτσι παρά και την «λαχτάρα» με τον διεθνή γκολκίπερ, που χτύπησε στο τέλος, ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη στο φινάλε των φετινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Παρκ, Στένζελ, Μπέντερ (46'Βιγκλ), Καγκάβα (66'Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (46' Μχιταριάν), Γιανουζάι, Ράμος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66'Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71'Σάμπο)

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλo:

1.Κράσνονταρ 13

2.Ντόρτμουντ 10

3.ΠΑΟΚ 7

4.Καμπάλα 2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News