default-image

"Έμφραγμα" στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Κρήτη
"Έμφραγμα" στους διαδρόμους του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαλασμένα μπάνια. Υδραυλικά σπασμένα να στάζουν... Κατεστραμμένα πατώματα. Ιατρικός εξοπλισμός αφύλαχτος, παρατημένος στο έλεος του Θεού...

Σκηνικό εγκατάλειψης κυριαρχεί στον 1ο και το 2ο όροφο του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την ώρα που το νοσοκομείο της πόλης κυριολεκτικά στενάζει με τις συγχωνεύσεις κλινικών. Οι τέσσερις κλινικές που βρίσκονταν σε αυτόν τον όροφο έχουν μεταφερθεί στο καινούργιο κτήριο και έχουν συγχωνευτεί. Οι δύο αυτοί όροφοι είναι δυσλειτουργικοί λόγω βλαβών που παρουσιάζουν στους χώρους τους, αλλά και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου σηκώνει τα χέρια, περιμένοντας τα χρήματα για να αποκατασταθούν και να λειτουργήσουν οι δύο όροφοι, την ώρα που στο νοσοκομείο υπάρχουν κρεβάτια στους διαδρόμους έτοιμα να μετατραπούν σε ράντζα σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος ασθενής...

Αν μη τι άλλο, μόνο τιμή δεν περιποιεί η σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που "στενάζει" με τις συγχωνεύσεις των κλινικών. Από τη μια υπάρχουν 2 ολόκληροι όροφοι ανεκμετάλλευτοι στο παλιό κτήριο, που χρειάζονται κονδύλια και προσωπικό για να φτιαχτούν και να λειτουργήσουν, και από την άλλη 4 κλινικές έχουν μεταφερθεί και συγχωνευτεί, αναστενάζοντας "στριμωγμένες" στο καινούργιο κτήριο: η Χειρουργική με την Ορθοπαιδική και η Ουρολογική με την Ωτορινολαρυγγολογική.

«Έχουμε έναν όροφο που είναι εντελώς κενός. Υπάρχουν πράγματα αξίας που είναι αφύλαχτα! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το δεύτερο όροφο. Έχουν μεταφέρει τις χειρουργικές κλινικές, οι οποίες δίνουν χρήματα στο νοσοκομείο σε 12-15 κρεβάτια. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το χάλι αυτού του νοσοκομείου», ανέφερε ο επιμελητής Α' καρδιολόγος-μέλος Δ.Σ. του νοσοκομείου Γιάννης Ανδριώτης.

«Στο ίδιο τμήμα παρατηρείται το φαινόμενο να νοσηλεύονται ασθενείς με κατάγματα, ασθενείς χειρουργημένοι, ασθενείς από την Ουρολογική Κλινική. Προφανώς και δεν είναι ό,τι το καλύτερο αυτό... Από εκεί και πέρα, το έχουμε πει πολλές φορές, είναι απαράδεκτο να νοσηλεύονται ασθενείς στο διάδρομο!», σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης.

Στην προκειμένη περίπτωση του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η εικόνα μιλά από μόνη της... Σε αποθήκες εγγράφων και αντικειμένων έχουν μετατραπεί ο 1ος και ο 2ος όροφος, με την εγκατάλειψη από τις κλειδωμένες πόρτες να κυριαρχεί στο σκηνικό, την ώρα που το νοσοκομείο χρήζει άμεσης ανάγκης από χώρους.

Στο περίμενε για χρηματοδότηση - Έτοιμα τα ράντζα... στους διαδρόμους

«Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Τα περισσότερα μπάνια δε λειτουργούν. Τα υδραυλικά χάνουν. Τα πατώματα σε κάποια σημεία στην παλιά ΜΕΘ είναι κατεστραμμένα. Οι ντουλάπες δεν κλείνουν. Υπήρχε πρόβλημα με τις απολοιμώξεις», παραδέχτηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Μασούντ Χάνι, που αναπληρώνει το διοικητή.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στο νοσοκομείο περιμένουν τα χρήματα για να φτιαχτούν οι όροφοι και να λειτουργήσουν, δίνοντας έτσι ανάσα στους υπόλοιπους ορόφους.

Όπως μάλιστα ανέφερε, «ένας πολιτικός μηχανικός, ντόπιος, που έχει αναλάβει τη διαδικασία σε προσωπικό επίπεδο, θα κάνει μελέτη για να δει τι χρειάζεται για να μπει η παρέμβαση σε κάποιο πρόγραμμα».

Κι όλα αυτά την ώρα που στο νοσοκομείο υπάρχουν κρεβάτια στους διαδρόμους έτοιμα να μετατραπούν σε ράντζα σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτεί κάποιος ασθενής.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vos5umyw/

Φωτεινή Μαυροματάκη, Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News