default-image

Πρώτος Μεϊμαράκης, 2ος Μητσοτάκης σε νέα δημοσκόπηση

Ελλάδα
Πρώτος Μεϊμαράκης, 2ος Μητσοτάκης σε νέα δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνει νέα δημοσκόπηση, της εταιρείας Interview που έγινε για λογαριασμό της "Βεργίνα Τηλεόραση", αναφορικά με τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρου.

Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έπονται οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε τις εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ., εσείς ποιον από τους τέσσερις θα ψηφίζατε για πρόεδρο;» οι ερωτηθέντες απαντούν τον κ. Μεϊμαράκη σε ποσοστό 36%, τον κ. Μητσοτάκης σε ποσοστό 24%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας λαμβάνει το 19% των προτιμήσεων και ο κ. Γεωργιάδης το 17%. Το 4% απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιος κατά την άποψή σας έχει καταθέσει μέχρι τώρα την καλύτερη πρόταση για τη Ν.Δ.;», όπου προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης (31%), ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης (24%) και ισοψηφούν στην τρίτη θέση οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης (17%).

Οι πολίτες φαίνεται εξάλλου να μην ανησυχούν για την ενότητα του κόμματος, αφού η συντριπτική πλειοψηφία (83%) απαντά «κανένας ή δε γνωρίζω/δεν απαντώ» στο ερώτημα «ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της Ν.Δ. θα μπορούσε να διασπάσει την ενότητα της Ν.Δ.;».

Στο ερώτημα αν θα πάνε να ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου το 87% απαντά «ναι/μάλλον ναι» και το 13% «όχι/μάλλον όχι».

Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 8-9 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News