default-image

Στο Ηράκλειο ο εμπορικός σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας

Κρήτη
Στο Ηράκλειο ο εμπορικός σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους κλάδους συζήτησαν αναλυτικά ο οικονομικός και εμπορικός σύμβουλος της Πρεσβείας της Ισπανίας, κ. Jorge Andreu, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανόλη Αλιφιεράκη, με αφορμή την πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον Ισπανό διπλωμάτη συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος Ισπανίας στην Κρήτη, κ. Μηνάς Μελισσείδης.  

Ο κ. Andreu ανέφερε ότι ένας από τους κυριότερους στόχους του Εμπορικού Τμήματος της ισπανικής Πρεσβείας είναι να καλλιεργήσει την ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα σε ισπανικές και κρητικές επιχειρήσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση συζήτησε με το Επιμελητήριο Ηρακλείου τη δυνατότητα να λειτουργήσουν συμπληρωματικά οι επιχειρήσεις στην Ισπανία και την Κρήτη στον κλάδο των τροφίμων. Επιπλέον πιθανοί κλάδοι συνεργασίας θα μπορούσαν να είναι τα ηλεκτρικά είδη, τα φαρμακευτικά προϊόντα και ο τουρισμός.

Ειδικότερα για τον τουρισμό διευκρίνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ισπανικές αλυσίδες ξενοδοχείων οι οποίες διαθέτουν το κατάλληλο λογισμικό για τη διοίκηση των ξενοδοχείων ή θα ενδιαφέρονταν να κάνουν επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι σημαντικό ρόλο στην επίτευξη επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο περιοχών θα έχει η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B). Ο Ισπανός διπλωμάτης ενημέρωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη διοργάνωση workshop στον τουρισμό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα περί τα μέσα Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή ισπανικών επενδυτών και επιχειρήσεων. Ακόμη προγραμματίζεται ένα workshop με τη συμμετοχή Ισπανών επενδυτών σε όλους τους κλάδους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πριν από αυτό θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη το Μάρτιο-Απρίλιο στην Αθήνα, προκειμένου να εκδηλώσουν ελληνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρον για συνεργασία με τους εν δυνάμει επενδυτές από την Ισπανία.

Για την καλύτερη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στο Ηράκλειο, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο τηλ. 2810-247020 (κ. Αφροδίτη Γοραντωνάκη) και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να διαβιβαστεί η πληροφόρηση αυτή στην ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Τέλος, ο κ. Andreu ενημέρωσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ότι διαθέτουν λίστες με ισπανικές επιχειρήσεις για οποιοδήποτε μέλος του Επιμελητηρίου ενδιαφέρεται να εισαγάγει προϊόντα/υπηρεσίες από την Ισπανία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News