default-image

Απειλή για βόμβα αναστατώνει την Ιεράπετρα

Κρήτη
Απειλή για βόμβα αναστατώνει την Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα αναστάστωσε το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται δύο Λύκεια και το ΚΠΕ Ιεράπετρας!

Στις 10 το πρωί άγνωστος, που μιλούσε σπαστά Ελληνικά, τηλεφώνησε στο διευθυντή του Α' Λυκείου Ιεράπετρας Γιώργο Σαρικλάκη και του είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτιριακό συγκρότημα του Α' και Β' Λυκείου στο νέο σχέδιο πόλης Ιεράπετρας και έκλεισε το τηλέφωνο.

«Μου είπε μόνο τρεις λέξεις. "Έχει… βόμβα… σχολείο", και έκλεισε το τηλέφωνο, ενώ καλούσε με απόκρυψη από απόρρητο αριθμό. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να ήταν φάρσα, αλλά κάλεσα αμέσως την Αστυνομία για να ερευνήσει καλού-κακού το κτίριο», μας είπε ο κ. Σαρικλάκης.

Ο διευθυντής ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία σε πολύ σύντομο χρόνο έφτασε στο σχολείο, ζήτησε να εκκενωθούν το Α', το Β' Λύκειο και το ΚΠΕ Ιεράπετρας, και στη συνέχεια ο ειδικός σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, ονόματι Elias, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιεράπετρας ξεκίνησαν να ερευνούν το Α' Λύκειο, στη συνέχεια το ΚΠΕ και στο τέλος όλους τους χώρους του Β' Λυκείου Ιεράπετρας.

Ο πανέμορφος αστυνομικός σκύλος Elias, που έχει εξειδίκευση στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών

Οι έρευνες δεν απέδωσαν κάτι, και 15 λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους και παρέδωσαν προς χρήση τα σχολεία.

Προφανώς επρόκειτο για μια ιδιαίτερα κακόγουστη φάρσα, αλλά οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν την έρευνα.

Οι μαθητές, καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτιριακό συγκρότημα σε απόσταση ασφαλείας και περίμεναν την ολοκλήρωσή της, για να επιστρέψουν στις αίθουσές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News