Ειδήσεις

Συνεχώς εκτός λειτουργίας το ακτινοθεραπευτικό στο ΠΑΓΝΗ

Χαλάει, φτιάχνει, χαλάει, φτιάχνει... Απίστευτη η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στο ΠΑΓΝΗ, με το σίριαλ με το μηχάνημα της ακτινοθεραπείας, που ήταν εκτός λειτουργίας τον τελευταίο 1,5 μήνα, να μην έχει τέλος.

Μετά από νέο γύρο ταλαιπωρίας λόγω βλάβης και πάλι, εδώ και δύο ημέρες το πρόβλημα που παρουσίαζε το μηχάνημα αποκαταστάθηκε παροδικά μέχρι όμως να ξαναχαλάσει! Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είναι θέμα χρόνου για να ξαναχαλάσει το μηχάνημα, το οποίο έπρεπε να έχει αποσυρθεί εδώ και 6 χρόνια από το νοσοκομείο.

«Ένα μηχάνημα, το οποίο δυστυχώς τακτικά βγαίνει εκτός λειτουργίας, με συνέπειες για τους ασθενείς σημαντικές, γιατί αναβάλλονται οι θεραπείες τους. Ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι απ' όλη την Κρήτη που έρχονται στο νοσοκομείο μας και βλέπουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Είναι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις και βεβαίως δε δικαιούται το νοσοκομείο να τους ταλαιπωρεί τόσο σημαντικά. Είναι μια ευθύνη που την έχει και η διοίκηση του νοσοκομείου και η Υ.ΠΕ. και το υπουργείο Υγείας. Επαφίενται στο φιλοδώρημα του Ιδρύματος Νιάρχου, μήπως κάποια στιγμή φέρει ένα μηχάνημα στο νοσοκομείο. Εμείς λέμε ότι είναι υποχρέωση του κράτους. Οι πολίτες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρους», ξέσπασε με οργή ο πρόεδρος Δ.Σ. Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Θέμης Φραγκιαδάκης.

Πολύ μεγαλύτερη από τους εργαζόμενους είναι η αγανάκτηση στις τάξεις των ίδιων των καρκινοπαθών. Σαν να μη τους έφτανε η σοβαρή ασθένειά τους, οι καρκινοπαθείς έχουν βιώσει μια απερίγραπτη ταλαιπωρία. Το διάστημα που ήταν εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής, πολλές θεραπείες ασθενών αναβάλλονταν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντικατάσταση του μηχανήματος με ένα καινούργιο.

«Γι' αυτό το μηχάνημα η ζωή έχει τελειώσει εδώ και 5 με 6 χρόνια. Εκείνο που συμβαίνει είναι η παραμονή στη λειτουργία να επιβαρύνει σημαντικά το νοσοκομείο, πληρώνοντας ακριβά κάθε φορά την επισκευή του. Νομίζουμε ότι η αγορά ενός καινούργιου μηχανήματος, πέρα από το ότι ουσιαστικά θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και θεραπείες στους ασθενείς, σε κάθε περίπτωση θα σταματήσει αυτή η σπατάλη χρημάτων», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Από τη δική της πλευρά, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ επιφυλάχτηκε να απαντήσει για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο γραμμικός επιταχυντής κατά τη φάση της επαναλειτουργίας του.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια