Ειδήσεις

Πώς κατανέμονται οι έδρες στην ΕΛΜΕ

Με μειωμένη δύναμη σε σχέση με πέρυσι, αλλά καθαρά πρώτη, έκοψε το νήμα η "Εκπαιδευτική Προοπτική" στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Δεύτερη τερμάτισε η "Προοδευτική Ενότητα" που πέρυσι δε συμμετείχε στις εκλογές και απαρτίζεται από στελέχη της πρώην ΠΑΣΚ και του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Αναλυτικά, χθες στις εκλογές της ΕΛΜΕ προσήλθαν και ψήφισαν 1.290 καθηγητές. Η αποχή κυμάνθηκε στο 44%, ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την εξίσου μεγάλη περυσινή.  

Στις κάλπες που είχαν στηθεί στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου καταμετρούνταν 74 λευκά και 36 άκυρα ψηφοδέλτια. Τα έγκυρα ήταν, λοιπόν, 1.180, επί των οποίων έλαβαν:

* "Εκπαιδευτική Προοπτική" 333 ψήφοι, ποσοστό 28,17% και 3 έδρες (πέρυσι είχε λάβει ποσοστό 36,73% και 4 έδρες).

* "Προοδευτική Ενότητα" 188 ψήφοι, ποσοστό 15,9% και 2 έδρες (πέρυσι η παράταξη δε συμμετείχε στις εκλογές).

* "Αγωνιστική Συσπείρωση" 170 ψήφοι, ποσοστό 14,38% και 1 έδρα (πέρυσι είχε λάβει ποσοστό 17,47% και 2 έδρες).

* "Αγωνιστική Παρέμβαση" 158 ψήφοι, ποσοστό 13,37% και 1 έδρα (πέρυσι είχε λάβει 18,19% και 2 έδρες).

* ΑΚΕ (πρώην ΔΑΚΕ) 117 ψήφοι, ποσοστό 9,89% και 1 έδρα (πέρυσι είχε λάβει 8,6%, χωρίς έδρα).

* "Αριστερή Παρέμβαση" 113 ψήφοι, ποσοστό 9,64% και 1 έδρα (πέρυσι είχε λάβει 10,23% και 1 έδρα).

* "Αγωνιστική Κίνηση" 102 ψήφοι, ποσοστό 8,62% (όσο πέρυσι, χωρίς έδρα).

Παρατηρούμε, λοιπόν, πως υπάρχει μια ανακατανομή των εδρών. Σε σχέση με πέρυσι χάνουν από μία έδρα οι "Προοπτική", "Αγωνιστική Συσπείρωση" και "Αγωνιστική Παρέμβαση", τις οποίες φέτος καταλαμβάνουν η "Προοδευτική Ενότητα" (2 έδρες) και η ΑΚΕ (1 έδρα).

Τις έδρες καταλαμβάνουν οι εξής, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

-Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: καμία έδρα.

-Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου: 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η κ. Σπάχη Αρετή και αναπληρωματικός ο κ. Γαλάνης Νίκος.

-Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο κ. Πετράκης Βαγγέλης και αναπληρωματικός ο κ. Δουλόπουλος Γιώργος.

-Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου: 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει ο κ. Μαράκης Εμμανουήλ και αναπληρωματικός ο κ. Δασκαλάκης Φραγκίσκος.

-Αριστερή Παρέμβαση-Συσπείρωση νομού Ηρακλείου: 1 έδρα την οποία καταλαμβάνει η κ. Τρούλη Αντιγόνη και αναπληρωματικός η κ. Οικονομάκη Μαρία.

-Εκπαιδευτική Προοπτική-Κοινωνικό Δίκτυο Εκπαίδευσης: 3 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι κ. Μάρκου Λάζαρος, ο κ. Τζιρίτας Εμμανουήλ, ο κ. Τζουρμπάκης Σταύρος και αναπληρωματικοί οι κ. Ρηγάκης Ζαχαρίας, η κ. Κουρλετάκη Ειρήνη και ο κ .Γαλάτης Παναγιώτης.

-Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Ηρακλείου: 2 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι κ. Σδόνα Σπαθούλα και ο κ. Θεοδωρομανωλάκης Μανώλης και αναπληρωματικοί ο κ. Γαργανουλάκης Βασίλης και η κ. Μυρωνάκη Άννα.

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια