default-image

Δηκτική ανακοίνωση των φωτορεπόρτερ για Ειδομένη

Ελλάδα
Δηκτική ανακοίνωση των φωτορεπόρτερ για Ειδομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε, μετά τις προσαγωγές νωρίς το πρωί, δύο φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση η Ε.Φ.Ε. σημειώνει με δηκτικό τρόπο το γεγονός ότι η αστυνομία δεν ήθελε την παρουσία μαρτύρων στη «φιλανθρωπική της δράση».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, η Ε.Φ.Ε. υπογραμμίζει: «Επικροτώντας αυτή την έξαρση αστυνομικής σεμνότητας παρακαλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να την ενημερώνει εφεξής για παρεμφερείς φιλανθρωπικές δραστηριότητες ούτως ώστε οι φωτορεπόρτερ να προσέρχονται μόνοι τους σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να πίνουν εκεί φρόνιμα τον καφέ τους μέχρι την ολοκλήρωση του εκάστοτε φιλανθρωπικού έργου της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει αφήνοντας αιχμές για την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της ελευθερίας του Τύπου και του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση.

Τις προσαγωγές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ το πρωί της Τετάρτης από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Ειδομένη καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πάντα την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσπάθεια περιορισμού του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ελευθεροτυπίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News