Ειδήσεις

Εμποροι Χανίων κατά εμπόρων Ηρακλείου για την Κυριακή

Οι εμπορικοί Σύλλογοι Χανίων και Ηρακλείου τραβούν διαφορετικές γραμμές για τη λειτουργία των καταστημάτων για την Κυριακή 27 του μηνός.

Όχι στο άνοιγμα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ΝΑΙ προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που και οι δύο εμπορικοί σύλλογοι Ηρακλείου και Χανίων συμφωνούν ότι το επίμαχο μέτρο - το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - έχει επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο , όπως λουκέτα, απολύσεις εργαζομένων και ανακατανομή του τζίρου προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων.  Δίχως βεβαίως να έχει να κάνει αυτό με τη συγκεκριμένη Κυριακή, που στις περισσότερες περιπτώσεις (πριν εφαρμοστεί το μέτρο) ήταν η μοναδική Κυριακή του χρόνου που άνοιγαν τα καταστήματα.

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές αναφέρονται στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στους εργαζόμενους λάστιχο αλλά και στον αγώνα που θα ενταθεί από το νέο έτος με στόχο την κατάργηση του επίμαχου μέτρου.

Ως τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών χαρακτηρίζουν το 2015, έμποροι της Κρήτης που ευελπιστούν στη τόνωση της αγοράς, τις γιορτινές μέρες.

Πέρα από τη μεγάλη πτώση του τζίρου τους, έμποροι των Χανίων βρίσκονται σε αναβρασμό με αφορμή και τα κατασχετήρια για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.  

Σχόλια