default-image

Στη Μόσχα εσπευσμένα ο Κέρι για συνάντηση με τον Πούτιν

Κόσμος
Στη Μόσχα εσπευσμένα ο Κέρι για συνάντηση με τον Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Ρωσία θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα για να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τη Συρία και την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι, ο Κέρι πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ρωσία "έχει διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο" στις προσπάθειες που γίνονται για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία.

«Θα ταξιδέψω στη Μόσχα σε μια εβδομάδα και θα συναντηθώ μαζί του (με τον πρόεδρο Πούτιν) και τον κ. Λαβρόφ (τον Ρώσο ΥΠΕΞ) για τη Συρία και την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ στον συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους που τελεί υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σήμερα ότι μόνον το 30% των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας στη Συρία έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπρετ ΜακΓκερκ συμπλήρωσε ότι οι υπόλοιπες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας πλήττουν "άλλες ένοπλες οργανώσεις", ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων επικεντρώνεται μόνο στο Ισλαμικό Κράτος.

Αναφερόμενος παράλληλα στην Τουρκία, ο ΜακΓκερκ σημείωσε ότι προτεραιότητα του συνασπισμού είναι να σφραγιστεί και η τελευταία λωρίδα της μεθορίου μεταξύ της Τουρκίας και περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυξάνουμε τις πιέσεις μας εκεί», πρόσθεσε ο Μπρετ ΜακΓκερκ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News