Ειδήσεις

Ο νέος Μητροπολίτης μιλά στην ΚΡΗΤΗ ΤV για τη Μονή Αγκαράθου

Tο όνομά της προέρχεται από το φυτό αγκαραθιά, κάτω από το οποίο λέγεται ότι βρέθηκε η πανάρχαια εικόνα της Παναγίας της Ορφανής και όπου αργότερα χτίστηκε η Μονή Αγκαράθου. Μια μονή που έχει αποτελέσει φυτώριο Πατριαρχών και Μητροπολιτών. Ένας από αυτούς και ο εψηφισμένος πλέον Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσσου, Γεράσιμος. Η "ΚΡΗΤΗ TV" και η εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" με τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη τον είχαν συναντήσει λίγες μέρες πριν την εκλογή του...

Ένας άνθρωπος που προσέφερε σημαντικό έργο στη Μονή, από το 2004, οπότε και εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Μετανοίας του Ηγούμενος αυτής και από τη θέση αυτή διακόνησε την Εκκλησία ως και την εκλογή του. Επί Ηγουμενίας του ανακαινίσθηκε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, το Ηγουμενείο και άλλα τμήματα αυτής.

Προέρχεται από ένα ιστορικό μοναστήρι, το οποίο έχει αποτελέσει φυτώριο παιδείας. Ηγούμενοι στη μονή διετέλεσαν πολλοί, που αργότερα κατέλαβαν πατριαρχικούς θρόνους, όπως οι Οικουμενικοί Πατριάρχες Μελέτιος Πηγάς και Κύριλλος Λούκαρης είχαν διατελέσει ηγούμενοι στη Μονή. Στους αδερφούς της Μονής συγκαταλέγονται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' και οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας, Ρόδου Κύριλλος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος και Πηλουσίου Νήφων.

Σχόλια