default-image

Έρευνες για ύποπτους τζιχαντιστές σε Λέσβο και Κάλυμνο

Ελλάδα
Έρευνες για ύποπτους τζιχαντιστές σε Λέσβο και Κάλυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ύποπτος εξετάζεται στη Μυτιλήνη από τις ελληνικές Αρχές για σχέσεις με τζιχαντιστές, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ακόμη άτομα που συνελήφθησαν στην Κάλυμνο είναι επίσης ύποπτα.

Στη Μυτιλήνη, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μόρια, συνελήφθη και εξετάζεται Σύριος, ο οποίος στο κινητό του έχει φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος απεικονίζεται με πολεμικό όπλο- κατά πάσα πιθανότητα Καλάσνικοφ- και εξετάζεται από τις Αρχές.

Ο ίδιος δηλώνει στις ανακριτικές Αρχές ότι είναι μέλος του Free Syrian Army. Για την υπόθεση πάντως έχει ενημερωθεί και το κλιμάκιο της ΕΥΠ που είναι στο νησί της Λέσβου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην Κάλυμνο εξετάζονται δύο δουλέμποροι διακινητές μεταναστών για σχέσεις με το ISIS. Ωστόσο, πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του ISIS και ότι οι δύο αλλοδαποί διακινητές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί σε ιστιοφόρο σκάφος, σε περιοχή της Καλύμνου, όπου νωρίτερα είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό προσφύγων.

Πάντως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία όλων και στις δύο περιπτώσεις έχουν αποσταλεί στις διωκτικές Αρχές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προκειμένου να διασταυρωθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News