Ειδήσεις

Προσωπικές εξομολογήσεις ζωής… στη σκιά του καρκίνου

Μηνύματα ζωής στέλνουν δύο γυναίκες που ο καρκίνος τούς χτύπησε την πόρτα. Η Βάλια Ειρηναίου, που 6 μήνες μετά τον ερχομό της κόρης της έμαθε ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, νόμιζε ότι όλα τέλειωσαν, ενώ παρόμοια ήταν τα συναισθήματα και για τη Λίτσα Ζαχαράκη, που ζούσε για χρόνια με τον καρκίνο χωρίς να το γνωρίζει. Και οι δύο δίνουν μαθήματα ψυχικής δύναμης και αισιοδοξίας, έχοντας βγει νικήτριες από τη μάχη...

Για τη Βάλια η πρώτη της σκέψη όταν έμαθε ότι ο καρκίνος τής χτύπησε την πόρτα μόλις στα 28 της ήταν πως «τέλειωσαν όλα». Ωστόσο η αμέσως επόμενη σκέψη της ήταν: «Θα σηκωθείς, θα παλέψεις και θα βγεις νικήτρια». Δύο παιδικά μάτια ήταν αυτά που της έδωσαν δύναμη. Ήταν η κόρη της, που 6 μήνες πριν είχε έρθει στη ζωή της.

Η Βάλια Ειρηναίου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής.

«Δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα»

Ζούσε 7 χρόνια με τον καρκίνο χωρίς να το γνωρίζει. «Είναι κάτι που δεν περιμένεις ποτέ να ακούσεις», λέει. «Δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε εσένα»…

Σήμερα, πιο δυνατή από ποτέ, η Λίτσα Ζαχαράκη μοιράζεται μαζί μας τη δική της ιστορία. Μια ιστορία γεμάτη δύναμη ψυχής, πόνο, φόβο, λαχτάρα για ζωή. Συναισθήματα ανάμεικτα. Η οικογένειά της είναι η δύναμη της.

Η Βάλια μετατρέπει την εμπειρία της σε τέχνη. Θα ερμηνεύσει σε ντουέτο με την Ελένη Βιτάλη ένα τραγούδι για τον καρκίνο και… μαρτυράει μερικούς από τους στίχους της στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ ΤV". Όλα τα έσοδα θα προσφερθούν στην ομάδα "ΣΤΟΧΟΣ".

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια