default-image

Info point στο ιατρείο του πρώτου νομίατρου της Σπιναλόγκας

Κρήτη
Info point στο ιατρείο του πρώτου νομίατρου της Σπιναλόγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αποτύπωση του χώρου, όπου σε παρελθόντα χρόνο λειτούργησε το ιατρείο του πρώτου νομιάτρου της Σπιναλόγκας Μανόλη Γραμματικάκη, προχώρησε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά την παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου από την κόρη του Μαρία Γραμματικάκη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο ισόγειος χώρος της κατοικίας του αείμνηστου γιατρού θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για τη δημιουργία "info point" (γραφείο πληροφοριών), ενώ άμεσα αναμένεται και η σύνταξη της σχετικής μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο - αξίζει να σημειωθεί - βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο, απέναντι από τη νήσο Σπιναλόγκα, στη ζώνη περιπάτου του θαλασσίου μετώπου που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Πλάκας.

«Πρόκειται πράγματι», επιβεβαίωσε ο κ. Ζερβός, «για ένα χώρο μοναδικό, που, λειτουργώντας ως γραφείο πληροφοριών, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν μια πρώτη πληροφόρηση για το νησί!».

Η κάτοψη του χώρου.

Μάλιστα, όπως ήδη είναι γνωστό, στον αρχικό σχεδιασμό που έγινε στο πλαίσιο της μελέτης για την ολοκλήρωση του φακέλου της β' φάσης για την ένταξη της νήσου στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, υπήρξε η πρόβλεψη για τη δημιουργία ανάλογου χώρου.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επισκεπτόμενος ο ίδιος το χώρο που διατηρούσε επί σειρά ετών ως ιατρείο και οικία του ο γιατρός της Σπιναλόγκας, παρατήρησε ότι τα αντικείμενα που υπάρχουν και διατηρούνται σε καλή σχετικά κατάσταση (ιατρική συλλογή, βιβλιοθήκη, γραφείο) «ξυπνούν μνήμες» από τα χρόνια εκείνα που το νησί λειτουργούσε ως λεπροκομείο.

Αναφορικά με τη συντήρηση του κτιρίου και τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου ο χώρος να λειτουργήσει ως γραφείο πληροφοριών, ο κ. Ζερβός δήλωσε ότι η συντήρηση του κτιρίου είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο θα πρέπει, σε συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια, να αντιμετωπιστούν ζητήματα της ανωδομής που έτσι κι αλλιώς θα κρατήσει η ίδια, ούτως ώστε στην παρέμβαση που θα γίνει να έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε σε χρόνο που η κ. Γραμματικάκη αποφασίσει να αποκαταστήσει τον όροφο του ακινήτου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον ισόγειο χώρο που εντωμεταξύ θα λειτουργεί ως info point.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News