Ειδήσεις

Ευχές δημάρχου Αγ. Νικολάου προς το νέο Μητροπολίτη

Τις ευχές του προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει σε μήνυμά του διά του Τύπου ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός προς το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο.

Στο ευχετήριο μήνυμά του ο κ. Ζερβός αναφέρει τα εξής:

«Θεοφιλέστατε κ.κ. Γεράσιμε,

Σας παρακαλώ όπως δεχθείτε τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές, και εμένα προσωπικώς αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Νικολάου, για την εκλογή σας ως Μητροπολίτη της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Η εκλογή σας σημαίνει τη συνέχιση της εποχής ενότητας, ομόνοιας, συνεργασίας, ανεκτικότητας, αλληλεγγύης και διακονίας του προκατόχου σας Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου. Βεβαίως, κάθε νέος Ποιμενάρχης φέρει το δικό του στίγμα που πηγάζει από τη δική του χαρισματική προσωπικότητα και τις μοναδικές του αρετές που σφραγίζουν το πνευματικό και κοινωνικό ποιμαντικό του έργο. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι σας συνέχει το ίδιο ιδανικό: η αφοσίωση και η διακονία του χριστεπώνυμου λαού της επαρχίας Μεραμβέλου.

Σε ό,τι μας αφορά, θα σταθούμε αρωγοί και πιστοί σύμμαχοι σε κάθε εποικοδομητική σας προσπάθεια και δημιουργική σας πρωτοβουλία, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή, που οι άνθρωποι είναι οικονομικά και ψυχολογικά καταπονημένοι και βιώνουν την αγωνία, γιατί πιστεύω ότι η Εκκλησία είναι αυτή που θα δώσει την παρηγορητική αγκάλη, όπως πάντα έπραξε και στο παρελθόν, για να αντιμετωπιστούν τα συναισθηματικά, ψυχικά και υπαρξιακά αδιέξοδα.

Ευχόμαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη για το τόσο σημαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, που αναλαμβάνετε.

Άξιος!».

Σχόλια