Ειδήσεις

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας

Στις 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του ηγουμένου της Μονής Αγκαράθου Γεράσιμου, ο οποίος αναδείχτηκε σήμερα Τρίτη από τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης - μετά την εκδημία του Μακαριστού Νεκταρίου - ως ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου.

Ποιος είναι όμως ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης, η επιλογή του οποίου ήταν αναμενόμενη με τις περισσότερες θετικές απόψεις πριν ακόμη από την ψηφοφορία;

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος γεννήθηκε το 1969. Οι γονείς του ονομάζονται Ευτύχιος και Μαρίνα.

Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στο Ηράκλειο. Φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα εις το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον Τομέα Ιστορίας-Λατρείας.

Το 1994 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Το 1995 χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 διορίστηκε οικονόμος του ερειπωμένου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου "Κυρία Ελεούσα", το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 2001. Εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις.

Το 2004, εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Μετανοίας του Ηγούμενος αυτής και από τη θέση αυτή διακόνησε την Εκκλησία μέχρι και την εκλογή του.

Επί Ηγουμενίας του ανακαινίστηκε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, το Ηγουμενείο και άλλα τμήματα αυτής.

Σχόλια