Ειδήσεις

Αντίθετο το Επιμελητήριο στην αύξηση δημοτικών τελών

Την έντονη αντίθεσή του στην αύξηση δημοτικών τελών, και ιδιαιτέρως για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Ηρακλείου που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Επανέλαβε μάλιστα ότι οποιαδήποτε αύξηση δημοτικών τελών αντιβαίνει, τη δεδομένη χρονική περίοδο, στη βιωσιμότητα  της επιχειρηματικότητας και ζήτησε εκ νέου να υπάρξουν μειώσεις για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλιφιεράκης με νεότερη δήλωσή του τονίζει ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να ακυρωθεί η απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών.

Να σημειωθεί ότι με επιστολή του προς το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στις 4 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τόνιζε μεταξύ άλλων τα εξής: «Με τη συνεχή στοχοποίηση, οι χειμάζουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξουθενώνονται και τελικά αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Ειδικά στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, όπου όπως γνωρίζετε οι παροχές κοινόχρηστων υπηρεσιών είναι ανύπαρκτες και η εικόνα που παρουσιάζει είναι εικόνα εγκατάλειψης. Για τους παραπάνω λόγους, κύριε δήμαρχε, προτείνουμε να μην υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, αντιθέτως μόνο μειώσεις μπορούν να ανταποκριθούν στη σημερινή πραγματικότητα».

Σχόλια