default-image

Αποκαθιστούν πλήρως τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Κρήτη
Αποκαθιστούν πλήρως τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα των ενετικών τειχών Μαρτινέγκο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του από άγνωστο ή άγνωστους.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, η δημοτική Αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες.

«Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη», υπογράμμισε η κ. Πλεύρη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δε σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο.

Σήμερα, όπως είπε η κ. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» ,την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Επίσης σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν το Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η Υπηρεσία Πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News