default-image

Δ. Πετράκης: Διαρκές το έγκλημα στο περιβάλλον

Κρήτη
Δ. Πετράκης: Διαρκές το έγκλημα στο περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διαρκές το έγκλημα στο περιβάλλον είναι η περίφημη Κλιματική Αλλαγή με διεθνή συμφέροντα, πολυεθνικές και κυβερνήσεις κρατών να ακολουθούν στο βωμό της δύναμης, της εξουσίας, του χρήματος συγκεκριμένη στρατηγική, αλλάζοντας τη μοίρα της ανθρωπότητας», είπε στο Ράδιο 9,84 ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Πετράκης, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για περιβαλλοντικά θέματα.

Στην προσπάθεια αλλαγής των παραπάνω προς όφελος της διατροφής και της υγείας του καθενός από εμάς, ο παιδοχειρουργός είπε ότι απαιτείται η πίεσή μας προς τις ηγεσίες των χωρών που πρέπει να «ρίξουν χρήμα» στην προστασία του πλανήτη.

Ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σε εξέλιξη διάφορες εκδηλώσεις για το θέμα και στην Ελλάδα, και πρόσθεσε ενδεικτικά: «Η Γη δεν έχει δεύτερο σχέδιο για την διάσωσή της».  

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη διάσκεψη για το περιβάλλον στο Παρίσι, η Νο2 χώρα στη ρύπανση, ΗΠΑ, και ο πρόεδρός της είχε πει: «Αυτό που πρέπει να μας δώσει ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, ότι αυτή είναι η στιγμή όπου θα αποφασίσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας, είναι το γεγονός ότι τα έθνη μας μοιράζονται μια αίσθηση του κατεπείγοντος για την πρόκληση αυτή και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι είναι μέσα στις δυνάμεις μας να κάνουμε κάτι γι' αυτό».

Συγκλονιστική υπήρξε παράλληλα η περιγραφή της δημοσιογράφου Φραγκίσκας Μεγαλούδη από τη Νιγηρία και την πρωτεύουσα της, Αμπούζα, στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη για το πώς οι επιλογές και οι πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον ερημοποιούν περιοχές, εξαθλιώνουν ανθρώπους και κατ' επέκταση εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται ακόμα και από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην προσπάθειαπροστασίας του περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής σημειώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για να απαλλαγεί από τις πλαστικές σακούλες και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρει η χρήση τους, η Αλόννησος.

O Δήμος του νησιού σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα, κάνοντας την Αλόννησο το πρώτο ελληνικό νησί που ξεκινά αυτό το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το δίκτυο "Μεσόγειος SOS" και άλλοι Δήμοι της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να καταργήσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News