Ειδήσεις

Καρακούδης: Εκπτώσεις με την ασφάλεια των πολιτών δε γίνονται

Καζάνι που βράζει η Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας περί περικοπών, συγχωνεύσεων και αποδυνάμωσης υπηρεσιών και τμημάτων για οικονομικούς λόγους καθιστούν δύσκολες τις εργασιακές συνθήκες για τους αστυνομικούς και προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους πολίτες αναφορικά με την ασφάλειά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος υπενθυμίζεται ότι κινούνται και πολλοί δήμαρχοι, που βλέπουν την παραβατικότητα να ακολουθεί ανοδική πορεία στην περιοχή τους.

Η διοίκηση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τα μέλη της προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει την περαιτέρω δράση της, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της Στέλιο Καρακούδη στο Ράδιο 9,84 δε γίνεται να διπλασιάζεις την εδαφική εμβέλεια ελέγχου των αστυνομικών αλλά να μειώνεις τη δύναμή τους.

«Δε γίνεται», λέει ο πρόεδρος των αξιωματικών, «να μην μπορείς να βγάλεις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες. Δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών με την παραβατικότητα καθημερινά να καταγράφει σημαντικά ποσοστά».

Σχόλια