Ειδήσεις

Σπάνιο το περιστατικό δηλητηρίασης από διοξείδιο στα Χανία

Σε διοξείδιο του άνθρακα το οποίο εκλύεται σε κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους οφείλεται η δηλητηρίαση και ο θάνατος του 55χρονου Χανιώτη που έχασε χθες με τραγικό τρόπο τη ζωή του πέφτοντας σε δεξαμενή λαδιού στο Κολυμπάρι.

Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό ωστόσο όπως προειδοποιεί ο ιατροδικαστής Κρήτης κ. Αντώνης Παπαδομανολάκης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη απ όσους εκτελούν αγροτικές και άλλες εργασίες.

Όπως εξηγεί ο κ. παπαδομανολάκης, το διοξείδιο του άνθρακα εκλύεται σε δεξαμενές, υπόγειους χώρους και πηγάδια που δεν αερίζονται. Οδηγεί σε άμεση απώλεια αισθήσεων όπως έγινε στην περίπτωση του θύματος, αλλά και των ατόμων που κινδύνευσαν όταν προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.

Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη δεξαμενή. Δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο αναγκάστηκαν να κόψουν τη δεξαμενή για να τον ανασύρουν.

Στα Χανιά έχει καταγραφεί τις προηγούμενες δεκαετίες ανάλογο περιστατικό που οδήγησε σε πολλαπλούς θανάτους ανυποψίαστων πολιτών όταν επιχείρησαν να ανασύρουν αγρότη που είχε πέσει σε πηγάδι.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια