default-image

Έκλεψαν ενάμιση τόνο τυρί από τα Ανώγεια

Κρήτη
Έκλεψαν ενάμιση τόνο τυρί από τα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από ενάμιση τόνο τυρί έκλεψαν άγνωστοι δράστες χθες τη νύχτα  από το κτίριο του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ανωγείων!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 1500 κιλά αποσπώντας γραβιέρες και φέτα σε δοχεία!

Ο υπάλληλος του Συνεταιρισμού διαπίστωσε σήμερα Δευτέρα το πρωί με την έναρξη της βάρδιας του στις 8 π.μ ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και παραβιασμένη. Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία η οποία έφτασε από το τμήμα Ανωγείων και έκανε μια πρώτη Αυτοψία. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρεθύμνου που θα ερευνήσει για αποτυπώματα, ενώ θα πάρει κατάθεση και από τον υπάλληλο που πρώτος διαπίστωσε την κλοπή.

Η Ανωγή βρέθηκε στο κτίριο του Συνεταιρισμού και με τις πρώτες επαφές μας με τους υπεύθυνους οι διαπιστωμένες απώλειες έως τώρα είναι 100 γραβιέρες της Ένωσης Μυλοποτάμου βάρους περίπου ενός τόνου και 300 κιλών και τριάντα περίπου μεγάλα δοχεία με φέτα, παραγωγής και ιδιοκτησίας δυο Ανωγειανών Κτηνοτρόφων.

Όπως είναι λογικό μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν υπήρξαν και απώλειες και σε μηχανήματα ή άλλα αντικείμενα, κάτι που θα γίνει γνωστό μετά την αστυνομική έρευνα, όταν οι υπάλληλοι θα κάνουν με μεγαλύτερη άνεση νέα αυτοψία και απογραφή των ζημιών.

  Οι άγνωστοι δράστες κινήθηκαν στον χώρο και κατέβηκαν στο υπόγειο αρπάζοντας το τυρί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί καθώς το κτίριο είναι μακριά από σπίτια, περίπου 100 μέτρα εκτός του χωριού στον δρόμο για την Ντελίνα.

  Με τις πρώτες εκτιμήσεις   οι ζημιές υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ!

Στην τοπική κοινωνία υπάρχει αγανάκτηση για το χτύπημα που ενισχύεται και από το γεγονός ότι μέρος της λείας ήταν παραγωγής και ιδιοκτησίας δυο κτηνοτρόφων των Ανωγείων. Υπάλληλοι και διοίκηση του Συνεταιρισμού ζητούν εκ νέου περισσότερες βραδινές περιπολίες της Αστυνομίας ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.

Πηγή: anogi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News