Ειδήσεις

Μπαίνουν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης... με ψαλίδι

Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου, οι λογαριασμοί άρχισαν να πιστώνονται από τις 7.00 το απόγευμα, με αγρότες να διαπιστώνουν σοβαρά λάθη και αποκλίσεις από τις επιδοτήσεις που περίμεναν να λάβουν.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις το ψαλίδι αγγίζει και το 80%, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη, ο οποίος γίνεται δέκτης της αγανάκτησης των αγροτών.

Για παράδειγμα, αγρότες που περίμεναν να λάβουν 10.000 ευρώ επιδότηση, έλαβαν μόλις 2.000 ευρώ.

Πάντως και σήμερα οι αγρότες ταλαιπωρήθηκαν στα υποκαταστήματα των τραπεζών με στόχο την είσπραξη των επιδοτήσεων τους, οι οποίες όμως δεν πιστώθηκαν μέχρι το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων, στους λογαριασμούς τους.

Από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωνε ότι σήμερα δίνονται οι ενισχύσεις στους αγρότες και ότι το υπουργείο έχει πιστώσει 1,2 δις στους λογαριασμούς 680.000 δικαιούχων αγροτών, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες από το παρελθόν ώστε οι πληρωμές να ακολουθήσουν από το 2016 μια κανονική ροή.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού , αρκετοί έσπευσαν στις Τράπεζες για να αντιληφθούν για μια ακόμη φορά ότι τα λόγια απέχουν από τις πράξεις, καθώς δόθηκαν νέες διαβεβαιώσεις για τη πίστωση των λογαριασμών για απόψε ή για αύριο το πρωί.

Ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι πληροφορήθηκαν πριν από λίγη ώρα τις εξελίξεις με τη πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού, με τις μειώσεις να είναι κυρίως της τάξης του 20%, πέρα από τις περιπτώσεις των μεγάλων αποκλίσεων.

Εύχονται τώρα, η επιδότησή τους να μην ψαλιδιστεί και λόγω χρεών στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις Τράπεζες.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια