Ειδήσεις

Συνελεύσεων συνέχεια για την Ένωση Γονέων Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι συνελεύσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου ανά δημοτικό διαμέρισμα. Σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, και ώρα 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται αυτή στο ανατολικό διαμέρισμα σε αίθουσα του 14ου Δημοτικού (Πόρος, Σπανάκη 5 κοντά στην Ικάρου).

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται στο δυτικό διαμέρισμα (σε αίθουσα του 11ου Γυμνασίου, στη Μάχης Κρήτης 52 - Τάλως) και στη Νέα Αλικαρνασσό (1ο Δημοτικό).

Από το Δ.Σ. της Ένωσης τονίζεται ότι «χρειάζεται η συμμετοχή όλων των γονιών» και επισημαίνεται ότι «υπάρχει η ευχέρεια να συμμετέχει ο καθένας εκεί που επιθυμεί - δεν υπάρχει περιορισμός αν είναι από άλλο διαμέρισμα».

Όπως διευκρινίζεται, η διεξαγωγή των συνελεύσεων κατά τόπο μοναδικό σκοπό έχει τη διευκόλυνση για συμμετοχή σε όσες συνελεύσεις επιθυμεί κάθε γονιός.

Στην πρόσκλησή της για τη σημερινή συνέλευση η Ένωση Γονέων επισημαίνει τα εξής: «Η γνώση είναι η δύναμη μας!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων είναι η κοινή δύναμη όλων των γονιών του Δήμου Ηρακλείου. Είναι η σύμπραξη όλων των συλλόγων γονέων για να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.

Όσοι πιο πολλοί συμμετέχουμε τόσο το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Ελάτε στις τοπικές συνελεύσεις που οργανώνει η Ένωση ανά δημοτικό διαμέρισμα για να συζητήσουμε για όλα όσα αφορούν την παιδεία! Για τα σχολεία της περιοχής μας, για τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, τη μόρφωση και την υγεία των μαθητών, την άθλησή τους, τις πολιτιστικές δραστηριότητές τους, το μέλλον τους.

Να ανταλλάξουμε απόψεις για το ρόλο των συλλόγων γονέων, την κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές.

Σήμερα που το όνειρο των παιδιών μας για μόρφωση σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο απομακρύνεται όλο και περισσότερο, πρέπει να το φέρουμε στο προσκήνιο του αγώνα μας.

Σήμερα που το κράτος δαπανά όλο και λιγότερα για τα σχολεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια…

Σήμερα που υπάρχουν μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία…

Οι γονείς έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να κάνουμε τους συλλόγους και την Ένωση φορείς διεκδίκησης  του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις!

Διεκδικητές ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας!».

Σχόλια