default-image

Σφοδρή επίθεση του καθεστώτος Ασάντ στις ΗΠΑ

Κόσμος
Σφοδρή επίθεση του καθεστώτος Ασάντ στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα χαρακτηρίζοντας «ολοφάνερη επίθεση» μια επιδρομή που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ η οποία προκάλεσε το θάνατο αρκετών Σύρων στρατιωτικών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Η Συρία καταδικάζει απερίφραστα την ολοφάνερη επίθεση των δυνάμεων του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Συνιστά κατάφορη παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ», υπογραμμίζει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί μια επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού.

Τέσσερα αεροσκάφη του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έπληξαν στρατόπεδο των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ την Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο τριών στρατιωτών και τον τραυματισμό 13, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Τα αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων έριξαν εννέα πυραύλους στο στρατόπεδο αυτό την Κυριακή το βράδυ, διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση αυτή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους που αναφέρεται επισήμως από τότε που οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ άρχισαν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία πριν από περισσότερο από έναν χρόνο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι μαχητικά αεροσκάφη που είναι πιθανόν να ανήκαν στις συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ έπληξαν στρατόπεδο των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην Ντέιρ αλ Ζορ σκοτώνοντας τέσσερα μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Μετά την καταδίκη από τη Δαμασκό της "επίθεσης" αυτής, ο διεθνής συνασπισμός διέψευσε ότι έπληξε χθες στρατόπεδο του συριακού στρατού στην Ντέιρ αλ Ζορ, όπως ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών και το Συριακό Παρατηρητήριο.

«Γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αλλά εμείς δεν πραγματοποιήσαμε κανένα πλήγμα σε αυτό το τμήμα της Ντέιρ αλ Ζορ, αλλά σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από εκεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των συμμαχικών δυνάμεων συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News