default-image

Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Κρήτη
Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεδίο "μάχης" για μια ακόμη φορά το Ηράκλειο με το σκηνικό έντασης με πρωταγωνιστές αντιεξουσιαστές να "σκιάζει" και φέτος τις πορείες που νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τραπεζικά υποκαταστήματα της λεωφόρου 25ης Αυγούστου, ενώ τουλάχιστον μία καφετέρια της περιοχής, που ήταν κλειστή, έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Αποπνικτική ήταν η κατάσταση από τη ρίψη δακρυγόνων. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη κατάφερε κυριολεκτικά στο παρά πέντε να αποτρέψει πυρκαγιά, όταν ομάδα νεαρών τοποθέτησε φλεγόμενο κάδο στην είσοδο του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Φθορές προκλήθηκαν και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα από τον πετροπόλεμο, γύρω από την 25ης Αυγούστου και την οδό Βύρωνος, κατά τον οποίο τεράστιες πέτρες εκσφενδονίστηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά πληροφορίες ζημιές έχει υποστεί τουλάχιστον ένα εμπορικό κατάστημα στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, από όπου και ξεκίνησε η ένταση με κάδους να πυρπολούνται περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου.

Η ένταση αργότερα μεταφέρθηκε στην περιοχή του "Ευαγγελισμού", όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές και συλλήψεις.

Στο κέντρο της πόλης βρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον Βασίλη Λαμπρινό. Αυτή την ώρα συνεργεία καθαρισμού επιχειρούν να επαναφέρουν σε τάξη την πόλη. Σε επιφυλακή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News