default-image

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξίδι-αστραπή στην αγροτική Ιεράπετρα πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου. Στις 11 το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ξάφνιασε με την επίσκεψή του αυτή ακόμα και τις τοπικές κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ., ζήτησε να συναντήσει τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, ο οποίος κάλεσε εσπευσμένα όσους αντιδημάρχους μπορούσαν  να είναι παρόντες στη συνάντηση αυτή, και αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο  του, απαντώντας σε ερωτήσεις του υποψήφιου προέδρου της Ν.Δ.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, το Δ.Σ. της οποίας του παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν το νόμο με υποστελεχωμένες και συρρικνωμένες αστυνομικές υπηρεσίες.

Μετά τη βόλτα και το καφεδάκι στα μαγαζιά της Πάνω Παραλίας Ιεράπετρας, εκεί όπου συχνάζει κυρίως η νεολαία, ο επιχειρηματίας Μανόλης Τζανάκης ο οποίος προσκάλεσε και φιλοξένησε τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. στην Ιεράπετρα, τον συνόδεψε στην καρδιά των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπου επισκέφτηκε στη θέση "Περιστεράς" τις σύγχρονες μονάδες παραγωγής ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης, των παραγωγών Στέλιου Μεταξάκη και Μανόλη Ξυδιανού.

«Ήρθα στην Ιεράπετρα μετά από πρόσκληση Ιεραπετρίτη φίλου μου από την προ φιάσκου προεκλογική περίοδο, καθώς μου είπε ότι δεν έχει έρθει κανείς από τους υποψηφίους στον τόπο του. Έτσι θέλησα λόγω της αναβολής των εκλογών να ξεκινήσω την προεκλογική μου εκστρατεία με ένα ταξίδι στην Ιεράπετρα. Είδα μια πολύ όμορφη πόλη, σε μια ωραία περιοχή, και ζήτησα να ενημερωθώ για τα προβλήματα του τόπου», μας είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής έχω διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις ό,τι και αν μου δίνουν. Σκοπεύω να το κάνω για άλλη μια φορά. Οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες μέρες είναι από δημοσκοπικές εταιρείες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, γιατί οι πιο γνωστές και πιο έγκυρες εταιρείες αρνούνται να κάνουν δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πάω πάρα πολύ καλά».   

Ερωτηθείς αν φοβάται για ένα νέο φιάσκο στις εκλογές που έχει αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής μας είπε ότι «τώρα έχει αναλάβει μια μεγάλη εταιρεία. Αλίμονο αν δεν τα καταφέρει και αυτή. Νομίζω ότι με την απόφαση αυτή που πήραμε έχουμε εγγυηθεί τη διαδικασία».

Στα θερμοκήπια των Στέλιου Μεταξάκη και Μανόλη Ξυδιανού άκουσε από τους δύο αγρότες με τους οποίους συνομίλησε ότι δεν καλύπτουν με τις χαμηλές τιμές που διαθέτουν τα προϊόντα τους το κόστος παραγωγής, και ότι, αν η κυβέρνηση επιμείνει να περάσει το φορολογικό των αγροτών από τη Βουλή, θα διαλύσει ο πρωτογενής τομέας που μέχρι σήμερα στέκει στα πόδια του όπως-όπως.

«Ζήτησα εγώ να επισκεφτώ τα θερμοκήπια της Ιεράπετρας, γιατί ξέρω ότι έχει τεράστια παραγωγή και έχει φέρει πάρα πολλά χρήματα στην εθνική οικονομία. Ήθελα να μάθω από πρώτο χέρι πώς τα φέρνουν βόλτα αυτοί οι άνθρωποι, και κυρίως τι θα σήμαινε γι' αυτούς να περάσει αυτό το νομοσχέδιο με το διπλασιασμό της φορολογίας. Ήδη τα φέρνουν πάρα πολύ δύσκολα βόλτα, με τραπεζικό δανεισμό και με μεγάλο ανταγωνισμό από τρίτες χώρες εκτός Ευρώπης, με τα προϊόντα χαμηλού κόστους. Αν περάσει το φορολογικό των αγροτών, πιστεύω ότι αυτές οι δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες θα γίνουν μη βιώσιμες, όχι γιατί θέλουμε να το παίξουμε καλοί στους αγρότες, αλλά γιατί θα έχουμε μετά μη ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γοητευμένη από τις ομορφιές της Ιεράπετρας εμφανίστηκε και η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία μας είπε ότι ενθάρρυνε το σύζυγό της για να γίνει αυτό το ταξίδι-αστραπή στην Ιεράπετρα, στο παρά πέντε της έναρξης της προεκλογικής του εκστρατείας.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_2y8v0y5x/

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News