Ειδήσεις

Συγκέντρωση για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Επτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο Κυριακή από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με αφορμή το γεγονός, το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «μνημονιακό θίασο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ καλεί παράλληλα όλους τους νέους και τις νέες αλλά και όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται από φοιτητικούς συλλόγους, συνδικάτα, οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.., στα Λιοντάρια.

«Όταν στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο Κορκονέας δολοφονούσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο συμπύκνωνε με την πράξη του αυτή τη συσσωρευμένη νεοφιλελεύθερη βία απέναντι στην κοινωνία και ειδικά απέναντι στη νεολαία. "Στις Τράπεζες λεφτά - στη νεολαία σφαίρες" ήταν το σύνθημα που συγκλόνισε μια Ελλάδα που ήδη είχε μπει σε μια βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό που ακολούθησε ήταν μια έκρηξη οργής χωρίς προηγούμενο. Για έναν ολόκληρο μήνα ο αναβρασμός, οι κινητοποιήσεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής συνεχίστηκαν. Βγήκε στο προσκήνιο η συσσωρευμένη αγανάκτηση, η απόρριψη του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου και η απαίτηση για ριζική κοινωνική αλλαγή. Ουσιαστικά, καταγράφηκαν εκείνες οι δυναμικές ανυπακοής, διεκδίκησης και αγώνα που θα σφραγίσουν και τα χρόνια μετά την είσοδο στα Μνημόνια. Ήταν ο Δεκέμβρης του 2008 το προανάκρουσμα των μεγάλων συγκρούσεων που θα σφραγίσουν για τα επόμενα χρόνια την ελληνική κοινωνία.

Επτά χρόνια μετά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συνέχιση της μνημονιακής καταστροφής, αυτή τη φορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει αναλάβει την επιβολή των απαιτήσεων των δανειστών. Η απαξίωση των δυνάμεων της εργασίας συνεχίζεται, η θέση της νεολαίας έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, με τους νέους να καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεργία και τη μετανάστευση, ο αυταρχισμός κυριαρχεί, τα νομοσχέδια συντάσσονται από τους δανειστές, στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχούν οι καβγάδες του "μνημονιακού θιάσου". Εκρηκτικά κοινωνικά υλικά σωρεύονται και πάλι, αναζητώντας διέξοδο και μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση.

Επτά χρόνια μετά το Δεκέμβρη καλούμαστε να ξαναπιάσουμε το νήμα της εξέγερσης της νεολαίας αλλά και του λαϊκού ξεσηκωμού. Να αντισταθούμε στην ηττοπάθεια και να ξανακάνουμε την οργή συλλογική αυτοπεποίθηση και αγώνα για έναν άλλο δρόμο για την ελληνική κοινωνία, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από το ευρωζώνη και τους ευρωμονόδρομους, με τις δυνάμεις της εργασίας στο τιμόνι.

Για να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές που δολοφονούν καθημερινά την ελπίδα. Για να πάρουν τα όνειρα επιτέλους εκδίκηση!

Το Ν.Π.Σ. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καλεί όλους τους νέους & τις νέες αλλά και όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται από φοιτητικούς συλλόγους, συνδικάτα, οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ.., στα Λιοντάρια.

Για να βάλουμε φραγμό στις πολιτικές που δολοφονούν καθημερινά την ελπίδα.

Για να πάρουμε πίσω το μέλλον που μας κλέβουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια