default-image

Τα σχέδια της ΓΓΑ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού

Κρήτη
Τα σχέδια της ΓΓΑ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παρεμβάσεις στα ασυντήρητα εδώ και χρόνια Αθλητικά Κέντρα που ανήκουν στην εποπτεία της προχωρά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο γενικός γραμματέας Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος ήταν ομιλητής σε ημερίδα με θέμα "Το σήμερα και το αύριο του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής στη χώρα μας".

Μεταξύ των 15 Αθλητικών Κέντρων όπου θα υπάρξουν εργασίες συντήρησης είναι και αυτό του Σταδίου Ελευθερίας, με την έγκριση επιπλέον κονδυλίου ύψους 80.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοικτά και ασφαλή τα στάδια», δήλωσε ο Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη λεηλασία χρημάτων του Δημοσίου, όπως συνέβη και στο Κολυμβητήριο στα Χανιά, υπόθεση η οποία, όπως είπε, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μπαίνουν και οι αθλητικές υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να περιέλθει η αρμοδιότητά τους στη Γραμματεία με στόχο να αποκτήσουν και πάλι ζωή.

Αναγκαία, όπως είπε ο γ.γ. Αθλητισμού, κρίνεται η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης, η οποία θα υποδείξει τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποκατάσταση και τη βιωσιμότητά τους.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος ζήτησε τη στήριξή του στο ζήτημα της αποκατάστασης του στεγάστρου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τον κ. Συνοδινό για τα διάφορα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο χώρο τους σε σχέση με τα επίπεδα που μπορούν να προπονήσουν ομάδες ή συλλόγους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_l64hva2z/

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News