Ειδήσεις

Δεκαπέντε συλλήψεις σε καφενείο όπου έπαιζαν ζάρια

Σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησαν την Παρασκευή (04.12.2015) το απόγευμα οι Αρχές στα Χανιά για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Στους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και μία γυναίκα, φόρεσαν χειροπέδες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων που σε συνεργασία με άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων πραγματοποίησαν έλεγχο στο καφενείο στο οποίο παίζονταν τα παράνομα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έντεκα Έλληνες ηλικίας από 31 έως 69 ετών, δύο υπηκόους Αλβανίας (48χρονος και 42χρονος), έναν 45χρονο Σύριο και μία 41χρονη υπήκοο Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα "καφενείο", ιδιοκτησίας ενός 58χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ο 58χρονος ιδιοκτήτης και η 41χρονη, ως εργαζόμενη, να έχουν επιτρέψει και να συνδράμουν έντεκα άτομα στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου των πεσών (ζάρια), με συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση οικονομικού οφέλους στους παίκτες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος.

Επιπλέον δύο άτομα, ένας 69χρονος και ένας 62χρονος, ενεργούσαν ως "τσιλιαδόροι" στην είσοδο του καταστήματος προσπαθώντας να ματαιώσουν τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.005 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια