default-image

Σωρεία λαθών στις επιδοτήσεις: Ψυχρολουσία σε δεκάδες δικαιούχους

Κρήτη
Σωρεία λαθών στις επιδοτήσεις: Ψυχρολουσία σε δεκάδες δικαιούχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωρεία λαθών προκαλεί εμφράγματα στον αγροτικό κόσμο. Η ανάρτηση των δικαιωμάτων προκάλεσε ψυχρολουσία σε δεκάδες δικαιούχους επιδοτήσεων αφού εμφανίζονται να έχουν χάσει ακόμα και το 80% της επιδότησης που λάμβαναν πέρυσι.

Ο Γιάννης Φανιουδάκης από τις Αρχάνες μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ ΤV" εξήγησε ότι, με βάση την ανάρτηση των δικαιωμάτων, από 10.300 ευρώ επιδότησης που λάμβανε πέρυσι, φέτος θα πιστωθούν στο λογαριασμό του 2.500 ευρώ.

Ο ίδιος απελπισμένος, εξοργισμένος και σε απόγνωση δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το ποσό της επιδότησης που δικαιούται. Τη Δευτέρα, οπότε και θα πιστωθούν οι λογαριασμοί με την προκαταβολή, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα λάβει 1.600 ευρώ περίπου. Μια μείωση της τάξεως του 80% περίπου.

Αγροτοσυνδικαλιστές εκτιμούν ότι πρόκειται για λάθος του συστήματος, καθώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί όπου η περικοπή έχει αγγίξει το 70% και το 80%.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανάρτησε τελικά τους πίνακες με τα δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2015 και οι δικαιούχοι μπορούν να δουν τα ποσό που θα λάβουν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού. O διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάντως, μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV" εξήγησε ότι η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών έως τη Δευτέρα.

Η βίαιη συρρίκνωση των επιδοτήσεων θα αγγίξει έως και το 60% στην προκαταβολή και 25% στα τελικά ποσά για την Κρήτη, σύμφωνα με αγροτοσυνδικαλιστές.

Το βράδυ της Πέμπτης η "ΚΡΗΤΗ ΤV" αποκάλυψε ότι μόνο στο νομό Ηρακλείου 1.884 αγρότες θα περάσουν από οικονομικό "κόσκινο", ενώ 3.500 χιλιάδες αγρότες θα τεθούν σε διαδικασία διοικητικού ελέγχου. Άρα, πριν δουν το χρώμα του χρήματος, χιλιάδες αγρότες θα δουν... τα ελεγκτικά κλιμάκια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_al3dubp5/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News