Ειδήσεις

Το Ρέθυμνο τίμησε την πολιούχο του Αγία Βαρβάρα

Με την αθρόα προσέλευσή τους στον περίπυστο Ιερό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου τίμησαν οι φιλομάρτυρες Ρεθύμνιοι, για μία ακόμη φορά, τη σεπτή Πολιούχο τους.

Ιδιαίτερη τιμή και ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κατά την φετινή πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας υπήρξε η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου και επί πολλά έτη Μεγάλου Αρχιδιακόνου της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χοροστάτησε κατά το Μέγα Εσπερινό της εορτής, το απόγευμα της Πέμπτης 3ης Δεκεμβρίου 2015. Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας συνόδευε ο Παν. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος καλωσόρισε με θερμούς λόγους αδελφικής αγάπης το Σεβ. κ. Μάξιμο, ο οποίος στη συνέχεια συγκίνησε τους πιστούς με το κήρυγμά του και τις αναφορές του στην έδρα της Επαρχίας του, την ιστορική Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, γενέτειρα του μεγάλου Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτη Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, όπου ο κ. Μάξιμος αξιώθηκε να λειτουργήσει ως Επίσκοπος, για πρώτη φορά μετά από τον ξεριζωμό του 1922.

Το πρωί της Παρασκευής 4ης Δεκεμβρίου 2015, κυριωνύμου ημέρας της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Με τον Επίσκοπο συλλειτούργησαν ο Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, αρχιερατικοί Επίτροποι και κληρικοί της Μητρόπολης μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία για την 102η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας με τη συμμετοχή όλων των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών.

Σχόλια