Ειδήσεις

Κενά στη δήλωση πόθεν έσχες 2011 του Γ. Σταθάκη

Κενά εντοπίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δήλωση "πόθεν έσχες" του 2011 του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη σε βαθμό τέτοιο που δεν αποκλείεται και περίπτωση παραπομπής του στη Δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Οι ορκωτοί λογιστές που μελέτησαν την περιουσιακή κατάσταση του υπουργού φέρεται να εντόπισαν παράλειψη δήλωσης 38 ακινήτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα Χανιά, τόπο καταγωγής του. Επίσης εντόπισαν, εκτός από το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ, και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο "πόθεν έσχες" του 2011, όπως αναφέρει το imerisia.gr.

Ο κύριος Σταθάκης, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «ως προς τα ακίνητα δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δε συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σταθάκη, υποστηρίζοντας ότι στην επίμαχη δήλωση δεν έχουν δηλωθεί συμμετοχές από 3% έως 66% σε συνολικά 38 ακίνητα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα είναι μεγάλα και εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.

Η υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής. Η Επιτροπή έδωσε μάλιστα εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελεγχθεί ο Γιώργος Σταθάκης αν έχει καταβάλει τους φόρους που αναλογούν στην περιουσία του (φόρο κληρονομιάς, φόρο γονικής παροχής, φόρο ακινήτων κ.λπ.). Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το βράδυ της Πέμπτης, αποφάσισε να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπουργού Οικονομικών, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για εν ενεργεία υπουργό, χωρίς να χρειάζεται νέα απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Σχόλια