Ειδήσεις

110 δέματα από το Γυμνάσιο Γαζίου προς τους πρόσφυγες

Με την αποστολή περισσοτέρων από 110 δεμάτων, το Γυμνάσιο Γαζίου υλοποίησε τη δράση αλληλεγγύης "Χέρι βοήθειας για τους πρόσφυγες" μετά από ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων, συμμετέχοντας στην προσπάθεια συλλογής και αποστολής ρουχισμού και ειδών ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στα παράλια των ελληνικών νησιών.

Η ευαισθητοποίηση και η καθολική ανταπόκριση των μαθητών ήταν συγκινητική τόσο κατά τη συλλογή, όσο και κατά την ταξινόμηση και συσκευασία των συλλεξάντων ειδών. Ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια παιδικά και ενηλίκων, κάλτσες, κουβέρτες, υπνόσακοι (sleeping bags), σαμπουάν, σαπούνια, σερβιέτες, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες καθώς και παιχνίδια περιέχονταν στα δέματα που μεταφέρθηκαν στις αποθήκες της "Γενικής Ταχυδρομικής" μέσω του δικτύου της οποίας έγινε η αποστολή. Τα δέματα είχαν σαν προορισμό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνιάς Λέσβου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου και την οργάνωση Food for Refugees στη Σάμο.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Αθηνά Γκινούδη και ο πρόεδρος Γονέων, Δημοσθένης Μαράκης, ευχαρίστησαν το Δήμο Μαλεβιζίου για τη μεταφορά των δεμάτων, καθώς και μαθητές, γονείς και καθηγητές που συμμετείχαν. «Με αυτή την ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προσπαθήσαμε να αμβλύνουμε τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όπου αναζητώντας μια καλύτερη ζωή έφτασαν στη χώρα μας με πορεία προς την Ευρώπη. Χρέος μας είναι να τους βοηθήσουμε. Ο Ελληνισμός έχει βιώσει με το χειρότερο τρόπο την προσφυγιά. Γι' αυτό και οι πράξεις αλληλεγγύης είναι μαζικές», δήλωσαν.

Σχόλια