Ειδήσεις

Απάντηση Μητρόπουλου μετά την εις βάρος του ποινική δίωξη

Για μεθόδους «μαφίας» και «αριστερής αλητείας» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντιδρώντας στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η ποινική δίωξη εις βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη. Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου το διπλάσιο.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, κινήθηκε νομικά όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί, αναφέρει το skai.gr. Ο ίδιος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στη ΔΟΥ, τα οποία με βάση την κατάληξη απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη μάλιστα της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά σε «πολιτική δίωξη».  

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην υπουργός προέβη σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη δήλωση, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων καθιστά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για τις σε βάρος του ενέργειες, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον προστατεύσει, επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ κάνει λόγο για χαλκευμένο φορολογικό φάκελο, καλώντας τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς να τον δημοσιεύσουν.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μητρόπουλου έχει ως εξής:

«Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β' Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ' αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλει η Δ' ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατριστεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 ("νόμος Αλογοσκούφη") και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ'αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ' αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β' Τμήμα), μετά από ερώτημα της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην γενικής γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.


Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους "μαφίας" και αριστερής αλητείας δε θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.

Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.

Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ. υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα το χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.

Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου».

Σχόλια