Ειδήσεις

Κρίσιμη συνέλευση του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εμπόρων

Μετά από πολύχρονη αναμονή - όπως άλλωστε συνέβαινε με όλους τους ανάλογους συνεταιρισμούς - ο Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εμπόρων Ν. Ηρακλείου κατάφερε να "ξεκολλήσει" τη διαδικασία, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η διανομή των οικοπέδων στους δικαιούχους.

Προκειμένου να περάσει στο επόμενο βήμα, ο συνεταιρισμός συγκαλεί Γενική Συνέλευση των μελών του την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, κατά την διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν σοβαρότατα ζητήματα ως προς τη συνέχεια της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζει η διοίκηση του συλλόγου, θα τεθεί και το θέμα των προϋποθέσεων συμμετοχής των μελών στην κλήρωση για τα μερίδια, η οποία θα πρέπει να γίνει σύντομα.

Η διαδικασία κοντεύει να ολοκληρωθεί και αφού πέσουν και οι τελευταίες υπογραφές (κι ενώ έχουν ήδη εγκριθεί όλες οι σχετικές μελέτες), που ακόμη εκκρεμούν, ένα όνειρο ζωής για εκατοντάδες εμπόρους του νομού Ηρακλείου θα γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο είναι κρίσιμο να ολοκληρωθούν αυτά τα τελευταία στάδια, καθώς υπάρχουν και αρκετά μέλη του συνεταιρισμού που λόγω της μακροχρόνιας στασιμότητας της υπόθεσης (εξαιτίας έλλειψης σχετικού νομικού πλαισίου) είχαν σταματήσει να πληρώνουν το μερίδιό τους. Προκειμένου να μετάσχουν στην κλήρωση, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει το μερίδιό τους ή να έχουν ρυθμίσει το ζήτημα με τη διοίκηση του συνεταιρισμού.

Όπως μας είπε ο γ. γραμματέας του συνεταιρισμού κ. Νικόλαος Γιάνναρης, είναι απαραίτητη η παρουσία των μελών του συνεταιρισμού, καθώς είναι προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. «Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, θα συζητήσουμε και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των μελών στην κλήρωση των μεριδίων, οπότε εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας».

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Σχόλια