Ειδήσεις

Οι Ρώσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα και στην Κρήτη

Κρήτη θα ψηφίσουν από την ερχόμενη τουριστική σεζόν εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, με τα ποσοστά να αυξάνονται κατακόρυφα λόγω των διεθνών εξελίξεων και των τεταμένων σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.

Αυτό επιβεβαιώνουν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες που βρέθηκαν στο νησί στο πλαίσιο επιχειρηματικών συναντήσεων που οργάνωσε ο τουριστικός οργανισμός ΤΕΖ Tour Ελλάδας, με τη συμμετοχή 320 διακεκριμένων πρακτόρων, οι οποίοι παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη σκακιέρα του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Λάτρεψαν το νησί

Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην Κρήτη, τονίζοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου από Ρώσους τουρίστες, καθώς σε αυτό βοηθούν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν και το μήνα Νοέμβριο στο νησί. Συνεπώς, τα μέχρι στιγμής στοιχεία θέλουν η Κρήτη το 2016 να αποτελεί τη ναυαρχίδα του ρωσικού τουρισμού, ενώ αύξηση Ρώσων τουριστών θα σημειωθεί την ίδια ώρα σε αρκετές περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς επίσης και στην Κύπρο, κάτι που σημείωσαν και οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, άνθρωποι που κινούν τα νήματα του ρωσικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Οι ίδιοι βούτηξαν στη θάλασσα, επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, το Οροπέδιο και το Ηράκλειο, ενώ αξέχαστη θα τους μείνει και η επίσκεψή τους σε ρακοκάζανα στην περιοχή της Ανώπολης.

Επιμήκυνση  

Ο τουριστικός οργανισμός ΤΕΖ TOUR στοχεύει στο διπλασιασμό Ρώσων τουριστών στο νησί την επόμενη τουριστική σεζόν, υποστηρίζοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου έως και τις 15 Νοεμβρίου. Σημειώνεται πως η ΤΕΖ TOUR λειτουργεί σε 28 χώρες, ενώ στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2008 - σε Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο και Κέρκυρα, ενώ του χρόνου ανοίγει νέους ορίζοντες για τη ρωσική τουριστική αγορά σε Αθήνα και Χαλκιδική.

«Δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι το μέρος μας είναι τόσο όμορφο και αυτήν την περίοδο. Έκαναν, μάλιστα, μπάνιο στη θάλασσα! Θεωρούμε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση. Η εταιρεία μας ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα ξεκινήσει στη Χαλκιδική και την Αθήνα. Αλλά πάντα η ναυαρχίδα των προορισμών είναι η Κρήτη», τόνισε ο γενικός διευθυντής Ελλάδος του τουριστικού οργανισμού TEZ Tour Μανόλης Απλαδενάκης, θέτοντας ταυτόχρονα το ερώτημα και δίνοντας την απάντηση: «Μπορούμε φέτος να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο ένα μήνα και τον επόμενο χρόνο για επιπλέον άλλο ένα μήνα; Νομίζω πως αυτό είναι πολύ εφικτό, καθώς έχουμε τα μέσα και γιατί ο τόπος μας είναι ευλογημένος».

Ενδιαφέρον

«Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός ειδικά για τους Ρώσους, με τους πράκτορες να είναι σχεδόν βέβαιοι ότι μπορεί να σπάσουμε το ρεκόρ την επόμενη σεζόν», ανέφερε η τουριστική πράκτορας στη Ρωσία, πέριξ περιοχών Μόσχας, Κοτσίνα Γιλιάν. «Η ιστορία του νησιού της Κρήτης είναι μεγάλη», σημείωσε ο Ρώσος τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Ουσινιόφ. «Κάποιοι Ρώσοι ενδιαφέρονται να έρθουν για να τη μάθουν, συνεπώς μπορεί να αναπτυχθεί και ο εκπαιδευτικός τουρισμός», είπε ο διευθυντής αλυσίδας Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, συνεργάτης του TEZ Tour Μιχαήλ Μπεράτζο.

Οι ειδικοί, πάντως, αυτήν τη στιγμή μελετούν το σχεδιασμό νέων πακέτων για το μήνα Νοέμβριο. Και συγκεκριμένα για διακοπές οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και με επισκέψεις σε ρακοκάζανα και οινοποιεία.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια